Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” (“Twitter”) izmantos publiskos datus, lai apmācītu savus mākslīgā intelekta modeļus

    Jaunākie raksti

    Platformas “X” (agrāk “Twitter”) nesen atjaunotā privātuma politika informēja, ka sākot no septembra beigām apkopos lietotāju biometriskos datus, kā arī informāciju par izglītību un nodarbinātību. Taču tas nav vienīgais, ko kompānija plāno darīt ar lietotāju datiem. Saskaņā ar citas “X” politikas sadaļas atjauninājumu uzņēmums plāno izmantot apkopoto un citu publiski pieejamu informāciju, lai apmācītu savus mašīnmācīšanās un mākslīgā intelekta (MI) modeļus.

    Jūlijā “X Spaces” ierakstā Īlons Masks jau izteicās, ka viņa MI jaunuzņēmums “xAI” izmantos publiskos datus no “X” platformas, lai apmācītu savus MI modeļus. Viņš gan norādīja, ka MI modeļi tiks apmācīti, tikai izmantojot publiski pieejamo informāciju, piemēram, “X” publicētos ierakstus, nevis sarakstes vai citu privātu informāciju.

    Reklāma

    Tiesa, Īlons Masks jau arī iepriekš izteicies, ka “xAI” izmantos publiskos ierakstus “X”, lai apmācītu savus MI modeļus. Viņš arī nesen apsūdzēja vairākus tehnoloģiju uzņēmumus, piemēram, “Microsoft”, par “Twitter” izmantošanu MI modeļu apmācībā, piedraudot pat ar tiesas prāvu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    05.09.2023 13:01

    Klau, nu varbūt pietiek iekavās rakstīt twitter? Ja nu reiz ir pārsaukts, tad tagad ir X. Kas nezin – pats vainīgs. Ja nosaukums nestrādās – lai ģēnijs sastopas ar savu lēmumu sekām.

    xs1
    05.09.2023 14:29
    Reply to  Biteme

    Bet Iks vai Eks latviski būs pareizi?

    Biteme
    05.09.2023 14:55
    Reply to  xs1

    klau, bet tā ir doma – saukt par X-twitter (ex)

    trx450
    05.09.2023 22:10

    Tā tas miljardu serviss būs x100 vērtīgāks.

    Reklāma