Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” (“Twitter”) sāks vākt lietotāju biometriskos datus un citu personīgo informāciju

    Jaunākie raksti

    Īlonam Maskam piederošā “X” (agrāk “Twitter”) plāno būtiskas izmaiņas platformas privātuma politikā. Kompānija informējusi, ka sāks vākt lietotāju biometriskos datus, kā arī cita veida personas informāciju, piemēram, par izglītības un nodarbinātības vēsturi. “X” privātuma politikas sadaļā norādīts, ka jaunās izmaiņas stāsies spēkā mēneša beigās – 29. septembrī.

    Platformas privātuma politikas sadaļā teikts, ka, pamatojoties uz lietotāja piekrišanu, uzņēmums vāks un izmantos lietotāja biometrisko informāciju drošības, aizsardzības un identifikācijas nolūkos. Tiesa, nav īsti saprotams, kas konkrēti domāts ar biometrisko informāciju, jo to parasti pielieto personas identificēšanai, izmantojot pirkstu nospiedumus, sejas skenēšanu utml. Nav skaidrs, kā “X” varētu ievākt šādu informāciju.

    Reklāma

    “X” jaunajā privātuma politikā arī norādīts, ka platforma sāks apkopot arī tādus lietotāja datus kā nodarbinātības un izglītības vēsture, kā arī darba meklēšanas aktivitātes. Šādas informācijas ieguve, visticamāk, saistīta ar “X” jauno personāla atlases rīku “X Hiring”, kas verificētajām organizācijām ļaus publicēt darba sludinājumus savā “X” kontā. Pašreiz šis risinājums atrodas beta izstrādes stadijā un pieejams atsevišķām organizācijām.

    Šīs izmaiņas, visticamāk, ir daļa no Maska plāniem pārvērst “X” par visaptverošu platformu, kur lietotāji ne tikai publicē ierakstus un komunicē, bet var arī meklēt darbu, veikt maksājumus un darīt daudz ko citu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    02.09.2023 12:38

    Lietošu trešās puses Twitter aplikāciju FocusTwitter uz Android telefona, lai nav jānodod savus biometriskos datus jukušajam profesoram :)

    Fons
    02.09.2023 14:21

    Ļoti daudz info par X. Tas nav pārmetums, tikai fakts.

    Kursors.lv
    03.09.2023 13:12
    Reply to  Fons

    Jā, es par šo arī biju nesen aizdomājies. Saki, ka X nav tik būtisks un labāk mūsu autoru laiku veltīt citu tech jaunumu apskatīšanai? Tas nav pārmetums komentāram, tikai jautājums :)

    Karlis
    03.09.2023 22:40

    Nē. Info ir info. Bet pad Bila jaunajiem projektiem gan derētu kādu info.

    Unvēl .. vēl derētu rubriku par tiem gigantiem par kuriem ir tikai atmiņas.

    LAN
    04.09.2023 20:16
    Reply to  Karlis

    MySpace un One.lv?

    Fons
    05.09.2023 21:16

    Man X nav būtisks, nelietoju un neinteresē.
    Bet es nebūšu tas, kurš noteiks kursora saturu. Kursora komanda to zin labāk, un kursora komandai tas labi izdodas.

    Reklāma