Web Analytics
More
    Reklāma

    Nomierinošās skaņas “Spotify” sagādā vismaz 38 miljonus dolāru lielus zaudējumus gadā

    Jaunākie raksti

    Vai zināji, ka “Spotify” iespējams noklausīties vairāk nekā piecus miljonus podkāstu ar vairāk nekā 70 miljoniem epizožu? Iespaidīgi! Starp tiem ir arī “white noise” jeb “baltā trokšņa” podkāsti, kas ļauj ieklausīties nomierinošās, relaksējošās skaņās. Taču šķiet, ka “Spotify” šie raidieraksti ir vairāk finansiāls slogs. Atsakoties no tiem un novirzot lietotājus uz citu, peļņu nesošāku saturu, uzņēmums savu gada bruto peļņu varētu palielināt par veseliem 38 miljoniem ASV dolāru.

    Ziņots, ka “Spotify” apsvēris atteikties no “white noise” podkāstiem, kuriem patiesībā ir ļoti maz kopīga ar raidierakstu. Šāda veida podkāsti lietotājam atskaņo nomierinošas skaņas, piemēram, lietus čabēšana, viļņu šļaksti, lapu čaboņa vai jebkādu citu relaksējošu skaņu. Šāds saturs tiek klausīts vidēji trīs miljonus stundu dienā, kas ir ļoti daudz. Šādu popularitāti šiem podkāstiem “Spotify” rada pavisam neapzināti ar savu algoritmu palīdzību.

    Reklāma

    Jāpaskaidro, ka “Spotify” algoritmi lielāku prioritāti piešķir “sarunu” saturam, nevis mūzikai. Taču “white noise” podkāsti joprojām ir pieskaitāmi sarunu kategorijai, neskatoties uz to, ka neviens vārds to laikā netiek pateikts (izņemot reklāmas pauzēs).

    “Spotify” jau vairākkārt ir izteicies, ka izņems “white noise” podkāstus no platformas, aizliegs to augšupielādi un mudinās lietotājus lūkoties cita satura virzienā. Iespējams, uzņēmums to beidzot ir uzsācis, jo daži no šo podkāstu veidotājiem pamanījuši, ka viņu raidījumi sāk pazust no platformas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    23.08.2023 12:16

    “Atsakoties no tiem un novirzot lietotājus uz citu, peļņu nesošāku saturu, uzņēmums savu gada bruto peļņu varētu palielināt par veseliem 38 miljoniem ASV dolāru”
    Kāda ir loģika to cilveku galvā, kas domā, ka brīdī, kad white noise pazūd no spotify, cilveki pāries uz peļņu nesošāku saturu?

    atvērs retāk spoitify un biežāk youtube vai ko citu (vai liekas, ka iphone pat ir iebūvēta kaut kāda white noise funkcionalitāte)

    suspends
    23.08.2023 13:06
    Reply to  Kaspars

    Aha, šis ir kaut kas līdzīgs negūtajai peļņai, kad bija runas par pirātismu. Nu jā, it kā visi tad uzreiz skrietu iegādāties tieši to pašu legālo programmatūru, filmu, mūziku utt., kuru pirms tam bija novilkuši nelegāli, baigi neskatoties, ir tas vajadzīgs vai nav :D

    Sergejs
    23.08.2023 13:09
    Reply to  Kaspars

    Loģika dzelžaina – tas kas lika sev vakarā miegam uz visu nakti white noise tagad visu nakti klausīsies hiphopu vai metālu. Jo troksnis vien ir tak -)

    x_faili
    23.08.2023 12:26

    nez, novirzīs uz “deathmetal”, kura vājprātīgais troksnis ir daudz ienesīgāks?

    Ojārs
    23.08.2023 14:54

    Īsti nesaprotu, ir mūzikas sadaļa miegs kur arī ir “white noise” un visādas citādas skaņas. Kāpēc nenovirzīt uz turieni?

    Lauris Lauskis
    23.08.2023 16:07

    Man šķiet, ka to visvairāk izmanto zīdaiņu vecāki.
    Nez vai tur ir arī putekļusūcēja troksnis?

    Sergejs
    23.08.2023 16:45
    Reply to  Lauris Lauskis

    Ir.
    Un arī ventilātora.
    Cik tas nebūtu smieglīgi ļoti labi iedarbojas.
    Bet ja tā padomā tad var vienkārši ventilātoru ieslēgt, tas (vismaz pagaidām) iet bez reklāmām -))

    Caps
    23.08.2023 21:01

    Raksts bez jebkādas izpratnes par tēmu, vienkārši pārtulkots no kaut kuries ar piepušķošanu. ‘white noise’ nav nekāds sakars ar nomierinošu mūziku.

    Kursors.lv
    23.08.2023 21:05
    Reply to  Caps

    Kāpēc tu domā, ka nav nekāds sakars?

    stealthy
    23.08.2023 21:24

    šis gadījums ir tāds lielisks piemērs, kur cilvēka alkatība mijiedarbībā ar MI – sāk regulēt “satiksmi” – tev būs klausīties to, kas ienes naudu (nevaid – ka domāsi savādāk. Ja reiz tā domāsi, tad tu esi “otstoij”, jo “visi” taču klausās tikai “give-me-money-shit”). Skumji.

    Caps
    24.08.2023 08:26

    Tāpēc, ka tas ir kaut kas cits un ja bez izpratnes kaut ko tulko tad sanāk tā kā sanāk.
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/White_noise

    Kursors.lv
    24.08.2023 08:41
    Reply to  Caps

    Es zinu, ka ir white, pink un brown noise trokšņi, bet šī notikuma kontekstā ziņas avoti šīs skaņas liek vienā maisā ar citām nomierinošām skaņām, kam nav tiešas saistības ar šīm konkrētajām skaņām. Tāpēc virsrakstā tās tiek apzīmētas lielākā kategorijā – “nomierinošās skaņas”.

    trx450
    23.08.2023 22:25

    Īsti vīri klausās kā dīzeļdzinējs mašīntelpā rūc.

    Vigo
    24.08.2023 06:08

    Tāds pašaurs jautājuma traktējums un spekulatīva ievirze rakstam. Vajag rakstīt “cieti” bez varbūtibas izteiksmēm, jo traktėt 38m zaudējumus kā potenciālo pelnju tikai iznemot no piedāvājuma attiecigā satura troksni – tas nav isti biznesa realitātei atbilstoši.

    Reklāma