Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka jaunajiem MacBook datoriem tiks palielināts minimālais operatīvās atmiņas apjoms

    Jaunākie raksti

    Gaidāms, ka jaunie Apple M3 ARM procesori varētu būt pieejami jau šajā rudenī, kad tiktu izziņoti atjaunināti 13 collu MacBook Air un MacBook Pro modeļi. Baumas liecina, ka varētu tikt paaugstināta bāzes modeļa operatīvā atmiņa līdz 12GB.

    Jau vairākus gadus minimālais Apple datoru operatīvās atmiņas daudzums ir 8GB, un šeit runa ir par vienkāršākiem datoriem, kā MacBook Air. Vēl 2016. gadā tie bija tikai 4GB, ar ekskluzīvu iespēju RAM palielināt līdz 8GB. Taču sākot no 2018. gada ir iespējams iegādāties lielāku RAM.

    Saistībā ar gaidāmo M3 iznākšanu, parādījušās spekulācijas un matemātiskie aprēķini, kas liecina par RAM bāzes palielinājumu. Informācija tiek balstīta uz to, ka M2 Max procesora operatīvā atmiņa ir četras reizes lielāka nekā parastajā M2 procesorā. Tā kā tiek gaidīts, ka M3 Max RAM būs 48GB, tad attiecīgi M3 tie būtu 12GB.

    Jāsaka, ka 8GB operatīvā atmiņa mūsdienās ir salīdzinoši maza. Apple izdodas to kompensēt ar operētājsistēmas un SSD iespējām, tomēr bāzes modelī arī SSD nav tie ātrākie. Tīri no pircēju viedokļa šī būtu patīkama ziņa, skatoties datora ilgmūžībā, taču tas varētu nozīmēt arī augstāku sākuma cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.08.2023 17:29

    Diez kādu bloatu tur taisās darbināt ka ar iegrauztā augļa maģiju uz klienta zemapziņu vairs nepietiks.

    Reklāma