Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV bankām piemērots pusmiljardu dolāru sods par personīgo saziņas kontu izmantošanu darbā

    Jaunākie raksti

    ASV Vērtspapīru un biržu komisija bargi sodījusi vairākas bankas par personīgo saziņas kontu izmantošanu biznesa jautājumu apspriešanai un risināšanai. Zināms, ka pie soda tikušas “Wells Fargo” un citas ASV bankas, kurām kopā piemērots 549 miljonu dolāru sods.

    Komisija informējusi, ka banku augstākās amatpersonas, pieņemot biznesa lēmumus un veicot citas ar uzņēmējdarbību saistītas diskusijas, izmantojušas personīgos “iMessage“, “WhatsApp” un “Signal” kontus, tādējādi pārkāpjot vairākus likumus. Konkrētāk, tie ir 1934. gadā pieņemtie Vērtspapīru biržas likuma uzskaites noteikumi, kā arī līdzīgi noteikumi no 1940. gada Investīciju konsultantu likuma. Saskaņā ar šiem nosacījumiem publiskiem uzņēmumiem un bankām ir jāsaglabā auditējami visu biznesa lēmumu un diskusiju ieraksti.

    Reklāma

    Šajā gadījumā netika reģistrēta notikusī ziņapmaiņa. Tāpat tā kā visas trīs minētās lietotnes izmanto pilnīgu šifrēšanu, ziņojumu saturs būtu lasāms, tikai piekļūstot attiecīgo personu personīgajiem kontiem. Turklāt, mainot telefonu uz jaunu, var gadīties, ka ziņojumi tiek neatgriezeniski pazaudēti.

    Kopumā pie naudassoda par noteikumu pārkāpumu tika vairāk nekā desmit ASV bankas, kuras piekritušas maksāt summu no deviņiem līdz 125 miljoniem dolāru.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma