Web Analytics
More
    Reklāma

    Pret Tesla iesniegta kolektīvā prasība tiesā par krāpšanos ar nobraucamā attāluma datiem

    Jaunākie raksti

    Trīs Tesla automašīnu īpašnieki Kalifornijā iesnieguši kolektīvo prasību (class-action) tiesā pret autoražotāju, jo tas, iespējams, apzināti krāpies un reklamējusi nepatiesu informāciju par to, cik daudz iespējams nobraukt ar vienu uzlādi. Prasība iesniegta Kalifornijas Ziemeļu apgabalā.

    Prasības iesniedzēji pieteikumā atsaucas uz ziņu aģentūras Reuters izmeklēšanas rezultātiem – tajā ziņots, ka Tesla izveidojusi speciālas komandas, kuru vienīgais uzdevums bija tikt vaļā no klientu sūdzībām un servisa apmeklējuma pieteikumiem, kas saistīti ar nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi.

    Tāpat Reuters ziņojumā teikts, ka Tesla programmatūra apzināti veidota tā, lai pie pilnas baterijas auto instrumentu panelī solītu lielāku nobraucamo attālumu nekā tas reāli ir spējīgs veikt. Kad auto baterijas atlikums sasniedz 50% un mazāk, tad informācija par nobraucamo attālumu ar atlikušo bateriju jau ir precīzāka.

    Ne pati Tesla, ne arī uzņēmuma vadītājs Īlons Masks līdz šim nekādi nebija komentējuši informāciju, kuru publiskoja Reuters. “Runājot vienkāršoti, Tesla pienākums ir piedāvāt tādu mašīnu, kas spēj izpildīt solīto,” saka “Milberg Coleman Bryson Phillips Grossman” kompānijas advokāts Ādams Edvardss, kurš pārstāv prasības iesniedzējus. Tāpat norādīti dažādi gadījumi ar neprecīzu informāciju, piemēram, 92 jūdžu braucienā auto zaudējis 182 jūdzes no solītā nobraucamā attāluma. “Ja Tesla godīgi reklamētu nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi, klienti būtu vai nu nepirkuši Tesla vai par tiem būtu maksājuši krietni mazāk,” teikts pieteikumā. Šo lietu lūgts skatīt kā kolektīvo prasību, pārstāvot “visas personas, kas Kalifornijā iegādājušās jaunu Tesla Model 3, Model X, Model Y un Model S” automašīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    07.08.2023 18:05

    Jā, tas sākotnējais kilometru skaitlis ir fantastiski optimistisks, tādēļ izvēlos lai rāda akumulatora % nevis km. Taču tad, kad izvēlies galamērķi, prognozes piepildās visai precīzi. Bet vai par to vajadzētu bļaut? Varbūt…

    Noass
    08.08.2023 06:21

    Kārtējais advokātu kantoris grib nopelnīt naudiņu. Amerikā ierasta lieta.

    Reklāma