Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota ieguldīs papildus pūles elektroauto attīstībā, lai saglabātu konkurētspēju Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Japāņu autobūves milzis Toyota pastiprinās pūles elektroauto tehnoloģiju attīstību Ķīnā, lai saglabātu savu konkurētspēju pasaulē lielākajā tirgū. Nav noslēpums, ka ķīniešu autoražotāji progresē ļoti strauji, īpaši elektroauto attīstībā, savukārt Toyota šajā segmentā iepalikusi.

    Toyota nebūt nav vienīgais autoražotājs, kam konkurencē ar ķīniešu autoražotājiem Ķīnā klājas smagi – Volkswagen bija spiests samazināt cenas elektriskajam ID.3 un vācu autokoncerns arī iegādājies daļas ķīniešu autoražotājā Xpeng. Arī Audi nebūt neveicas rožaini, viņiem iegādājoties ķīniešu elektroauto platformu, jo VW koncerna MEB platforma strauji noveco un kļūst nekonkurētspējīga cīņā ar ķīniešu piedāvājumu.

    Japāņu autoražotājs joprojām pieturas viedoklim, ka panākumu atslēga nākotnē meklējama divesificētā modeļu piedāvājumā, proti, Toyota vēlas piedāvāt elektroauto, hibrīdus un arī ūdeņraža automašīnas.

    Zināms, ka Toyota mašīnas Ķīnas tirgum tiks attīstītas turpat uz vietas – Toyota sadarbosies ar GAC, BYD un FAW koncerniem, attīstot automašīnu dizainu un dažādus tehnoloģiskos risinājumus, strādājot lielākajā Toyota R&D centrā Ķīnā. Toyota pagaidām neatklāj, cik cilvēku tiks iesaistīti šajā projektā, bet intervijā Reuters kompānijas pārstāvji uzsvēruši, ka koncentrēsies uz “elektrifikāciju un inteliģenci”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    05.08.2023 15:15

    Nabadziņi 😔
    Tā gribējās viņiem to ūdeņraža auto, bet tirgus diktē savu un kaut kam savi neglītie auto jānotirgo

    vilbers
    05.08.2023 23:28
    Reply to  Tasesmues

    Man patika vērot Benzīnu un dīzeļu dzinēju cīņu, kas patērētājiem deva jaudu, ekonomiju un deva izvēlea iespēju.
    Gribētos, lai arī turpmāk ir cīņa starp baterijām un ūdeņradi, tad ražotās būs ieinteresēts cīnīties par patērētāju, un piedāvāt labāko, lai vinnētu otru tehnoloģiju.

    Bet jāreic, ka taisnība, ka ūdeņraža uzpildes sola attīstīt kas tirgo degvielu, un attiecīgi, neko negrib darīt/mainīt, lai uz ielām redzam vairām ūdeņraža auto.

    Tādēļ nekontrolētie elektro auto , lielā mērā pteicoties Tesla ir pārņēmuši alternatīvo auto tirgo, kamēr ūdeņraža tirgotāji guļ un nesteidzas, un tādā veido vēlas turpināt tirgot vecas fosilas degvielas, jo peļņa tak nāk un ne maza.

    Tasesmues
    07.08.2023 11:17
    Reply to  vilbers

    Tagad varēs baterijas pret ‘fuel cells’

    Krotow
    05.08.2023 18:13

    Vēlme turēties pie ICE cik ilgi iespējams būs pašiem iešāvusi kājā.

    Reklāma