Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu SAIC apstiprina sadarbību ar Audi elektroauto attīstībā

    Jaunākie raksti

    Ķīnas valstij piederošais autokoncerns SAIC apstiprinājis, ka uzņēmums sadarbosies ar vācu autoražotāju Audi, lai paātrinātu elektroauto attīstību. Praksē gan tas izpaudīsies kā Audi piekļuve SAIC elektroauto platformai. SAIC pārstāvji šādu informāciju apstiprinājuši ķīniešu medijam Jiemian. 

    Šāds paziņojums izbeidz un arī apstiprina vairākas nedēļas ilgās spekulācijas par Audi vēlmi iegūt elektroauto platformu no ķīniešiem. Tas saistīts ar to, ka Volkswagen koncerna jaunās paaudzes SSP elektroauto platformas attīstība būtiski aizkavējusies, bet Audi akūti nepieciešamas labākas tehnoloģijas, lai saglabātu savu konkurētspēju strauji augošajā Ķīnas elektroauto tirgū un spētu konkurēt ar vietējiem ražotājiem, kas strauji progresē.

    Lai arī Audi mērķis dienas beigās ir piekļuve ķīniešu tehnoloģijām, nav skaidrs, kā tieši izpaudīsies sadarbība – Audi vienkārši iegādāsies jau esošo IM Motors platformu, par ko baumots jau iepriekš vai arī otra iespēja ir kopīgi izstrādāt jaunu platformu, kuru var izmantot abi uzņēmumi. Šobrīd arī nav zināms, ko tieši Audi vēlas ražot, izmantojot šo platformu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    23.07.2023 23:05

    ŠAIZ

    Krotow
    23.07.2023 23:47

    Taisīs Audi 80 elektroversiju par pieejamāku cenu :)

    trx450
    24.07.2023 02:51
    Reply to  Krotow

    Burbulim nepatīk rūsēt

    Karlis
    24.07.2023 12:01

    Gan jau Audi tagad taisīs PRC. Un nosauks par vācu brendu

    Reklāma