Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft bijis ļoti ienesīgs un veiksmīgs finanšu gada ceturksnis

    Jaunākie raksti

    Microsoft nesen kā noslēdzis sava finanšu gada pēdējo ceturksni, kas uzņēmumam ienesis 56.2 miljardus dolāru, bet peļņa sasniegusi 20.1 miljardu.

    Kopumā rezultāti bijuši veiksmīgāki nekā to paredzēja Wall Street analītiķi, proti, par 8% labāki, bet peļņa augusi pat par 20%. Tas arī atsaucies uz akciju ieņēmumiem, kas tika paredzēti 2.55 dolāru apjomā, bet sasnieguši 2.69 dolārus. Protams, tas iepriecinājis tieši investorus un akciju turētājus.

    Reklāma

    Par veiksmīgo ceturksni tiešā mērā var pateikties Microsoft Cloud mākoņdatošanas pakalpojumiem, kas ienesuši lielāko naudas daļu – 30.3 miljardus dolāru. Salīdzinot ar šo pašu periodu pirms gada, ieņēmumi ir par 21% lielāki. Vēl auguši Intelligent Cloud segmenta produkti, kas sevī ietver Azure pakalpojumus. Tie nesuši 24 miljardus.

    Tikmēr segmentā, kas saistīts ar privātajiem datoru jomas produktiem bijis 4% ieņēmumu kritums. Tas lielākoties saisīts ar Windows operētājsistēmās pārdošanas apjomu samazināšanos. Pagaidām lielu pienesumu nesniedz arī mākslīgā intelekta produkti, kurus veido un kuros investējis ir Microsoft, taču sagaidāms, ka jau pēc laika arī šis segments varētu Microsoft ienest nozīmīgu daļu naudas.

    Avots: Geekwire
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Azad
    26.07.2023 11:59

    Kur ir tā krīze, ka visiem peļņa aug?😂

    REALAIS
    26.07.2023 12:05

    Amerikā nav bijusi īsti krīze. Šobrīd tur vispār viss ir lieliski salīdzinot ar Eiropu. Tev ir slikta informācija.

    Guntars K
    26.07.2023 12:38
    Reply to  REALAIS

    Kurš orks tev ir iestāstījis, ka Eiropā ir krīze? Latvijā vispār sākas tikai biezie gadi uz cilvēku rēķina, to cilvēku, kuri ir veikuši uzkrājumus Covid laikā. Biznesa sfērā monopolisks piegājiens – izmānīt no pircēja iekrājumus. Lietuvā piegādātās pārtikas preces no Latvijas ražotājiem ir viena otra pat uz pusi lētāka kā Latvijā.
    Ļoti lielu krīzi uzzīmēja elektroenerģijā un Latvenergo beidza pagājušo gadu ar 2,6 reizes lielāku peļņu. Krīzes nav un nekad nav bijis un tas ir FAKTS. Viss ir balstīts uz pirktspēju. Tauta kļuva turīgāka dēļ saviem backup un tagad sūc to visu ārā ar valdības atbalstu, jo valdība ir tiešā veidā pakļauta nevis tautai, bet biznesmeņiem.
    Degvielai cena ir nokritusi – kur ir atbalss? Visam, kur cena bija pacelta, vajadzēja nokristies pēc fakta. Nulles reakcija… pat pretēji, cenas joprojām aug. Hipotekārā kredīta abi procenti vispār ir debesīs bez jebkāda pamata.
    Un nav jābūt īpašu gudram, lai uz šīm notīm sazīmētu, kurš ir vainīgs inflācijas augšanā valstī… tobiš, naudas vērtības krišanā.

    Last edited 9 months ago by Guntars K
    REALAIS
    26.07.2023 14:58
    Reply to  Guntars K

    Nepiekrītu. Covid laikā pieauga valsts parādi augstā tempā. Naudas vērtība dēļ tā arī krīt, jo kopumā nauda tika kā teikt “printēta” pa labi un pa kreisi, lai pārvarētu globālās sekas un šobrīd tā nauda tiek, kā tu saki sūkta ārā, jo tas nav vienīgais sakars, ka cilvēki tikai uzkrāja to, bet kopumā pasaulē palika vairāk naudas, kas šobrīd rada krīzi un vissmagāk cieš Hipotekārā kredīta maksātāji.

    Guntars K
    26.07.2023 12:49

    Maza cerība protams, bet ļoooooti ceru, ka no šiem miljardiem iedos kādam pāris tūkstošus, lai kāds to cloud idiotismu uz Azure un pārējiem abonēšanas produktiem sakārtotu. Tik arhaisks sviests ir reti kur redzēts.
    Un otrs punkts – daļa no šiem miljardiem varētu būt apzināti izkrāpti, jo viņu platforma neatbalsta kļūdaini abonēto pakalpojumu labošanu. Vismaz tāda info ir atnākusi… nezinu cik patiesa. Varbūt starpnieki neprot strādāt ar platformu.

    Jānis
    26.07.2023 13:29

    https://kursors.lv/2023/01/19/ari-microsoft-gatavojas-atlaist-ieverojamu-dalu-darbinieku
    Nu, izdara darbiņu un atlaiž programmerus. Labs bizness….

    Viesis
    26.07.2023 15:11
    Reply to  Jānis

    Latvijā vēl nav populāra nodarbinātība uz projekta laiku, ārzemēs tā ir ikdiena.

    Henrijs avots
    26.07.2023 15:55

    Bila geitsa depopulācijas stratēģija ar vakcīnām strādā

    xs1
    26.07.2023 16:15
    Reply to  Henrijs avots

    Bils tagad aizņemts ar lauksaimniecības zemju izpirkšanu un sintētiskās gaļas ražošanu … Fauci jau ir galvenais vakcīnu maisītājs, Bils tikai piešpricē dolārus … Sorosa loma savukārt ir infiltrēties valstīs kā labais tēls un izsists pļavu kā saka par vidusslāni ( no nabagiem tāpat nav ko paņemt ) … Švābs atkal diriģē vairāk par stratēģiju … p.s. daudziem jau aizmirsies kāds tur 2011 gads, kad Bils kūku sejā dabuja, kad izteicās, ka jāiet uz 6 miljardiem pasaulē … nu tas tā humoram :)

    Reklāma