Web Analytics
More
    Reklāma

    Bažās par ASV spiegošanu Krievija aizliedz amatpersonām izmantot “Apple” ierīces

    Jaunākie raksti

    Jūnija sākumā jau rakstījām, ka Krievija ir apsūdzējusi “Apple” un ASV izlūkdienestu par savu diplomātu izspiegošanu, uzlaužot viņu “iPhone” ierīces. Jaunākās ziņas liecina, ka situācija šajā jomā ir saasinājusies, un atsevišķas Krievijas varas iestādes nolēmušas valdības darbiniekiem no 17. jūlija aizliegt “Apple” ierīču izmantošanu valsts darba veikšanai.

    Zināms, ka Krievijas Tirdzniecības ministrija sākot ar šīs nedēļas sākumu aizliedz izmantot “iPhone” tālruņus jebkādu darba pienākumu veikšanai. Arī citām valsts iestādēm, tostarp Krievijas telekomunikāciju un plašsaziņas līdzekļu ministrijai, ir līdzīgas ieceres, kuras jau drīzumā varētu tikt īstenotas. Norādīts, ka šis aizliegums attiecas uz visām “Apple” ierīcēm. Vienlaikus personīgiem mērķiem tās atsevišķos gadījumos joprojām var izmantot.

    Būtiski, ka šis aizliegums ieviests pēc tam, kad Krievijas Federālais drošības dienests jūnija sākumā paziņoja, ka atklājis “ASV izlūkdienestu veiktu spiegošanas operāciju”, kurā iesaistītas “Apple” ierīces. Dienests ziņoja, ka tūkstošiem “iPhone” tālruņu, tostarp tie, ko izmanto valsts diplomātiskās pārstāvniecības NATO valstīs, ir “inficēti” ar uzraudzības programmatūru. Tiesa, nevienu pierādījumu par to, ka tā tiešām bijis, dienests nav varējis sniegt. Arī pats “Apple” apgalvo, ka nekad nav sadarbojies ne ar vienu valdību, lai savus produktus izmantotu spiegošanai vai cita veida kaitējumam.

    Iespējams, šī apsūdzība kalpo tikai par ieganstu, lai Krievijas valdība varētu samazināt savu atkarību no ārvalstīs ražotām tehnoloģijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    18.07.2023 14:19

    Protams ka neizspiego. Tas viss ir Krievijas valdības šizofrēnija.

    Nopērkot jaunu telefonu. Un veicot jaunā telefona pirmos uzstādijumus. Tur kur ķeksīti un piekrīti lietošnas noteikumiem ir skaidri un gaiši rakstīts. Ka neizspiegos. Un visa informācija tiks turēta slepanībā.

    Last edited 9 months ago by trx450
    Nelabojams
    18.07.2023 17:59

    Ja vēl aizliegtu treniņbikses ar trim strīpiņām, tad gan būtu tautas sacelšanās.

    Biteme
    18.07.2023 18:19
    Reply to  Nelabojams

    Trenuškas ar ||| ir izgudrotas Krievijā, bet amorālie Rietumi tās nozaga. Līdz ar to tas ir tikai kārtējais iemesls iebliezt pa modes lielpilsētām ar kodolraķetēm.

    Krotow
    19.07.2023 00:50

    Diez ko alkāns Aifončiks (Medvedjevs) iesāks. Būs no bēdām atkal jāiemet un tviterī jāuzraksta kaut kāda kodolkaka.

    Reklāma