Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple tuvāko divu gadu laikā varētu izziņot portatīvo datoru ar lokanu ekrānu

    Jaunākie raksti

    Parādījušās baumas, ka Apple strādā pie portatīvā datora ar lokanu ekrānu. Nepārprotiet formulējumu, jo jau šobrīd ikvienam portatīvajam datoram var nolocīt ekrānu, bet šajā gadījumā ir runa par datoru, kura visu virsmu klāj ekrāns, un to var salocīt.

    Izskatās, ka šis dators varētu ierasties pat pirms salokāma iPhone tālruņa modeļa. Ja informācija ir patiesa, tad jau 2025. gadā Apple varētu izziņot lokana ekrāna portatīvā datora modeli, kas iegādei būtu pieejams 2026. gadā. Parasti Apple neizceļas ar tālejošiem paziņojumiem pirms sāk tirgot savus produktus, bet vēsturiski tas novērots Apple Watch gadījumā, bet tagad ar Vision Pro brillēm.

    Kā ieguvēji no šāda produkta būtu Samsung un LG, kas gatavojas ražot lielāka izmēra lokanus ekrānus. Piemēram, Samsung ieguldīs aptuveni 3.1 miljardu dolāru, lai ražotu salokāmos OLED paneļus no 2025. līdz 2026. gadam. Arī LG plānos ir veikt investīcijas vidēja izmēra OLED ekrānos, kas būtu paredzēti šādiem produktiem vai planšetdatoriem.

    Ir pierādījies, ka tieši lielāka izmēra salokāmi ekrāni nes lielāku peļņu, kas norāda uz to, kāpēc ir vērtīgāk investēties un veidot šādus produktus, ne salokāmus viedtālruņus. Apple gan nebūtu šīs nozares pionieri, jo jau šobrīd ir iespējams iegādāties Asus ZenBook 17 Fold portatīvo datoru. Taču Apple pārsvarā tirgū nepiedāvā jaunas lietas, tikai tās noslīpē un mācās no konkurentu kļūdām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    13.07.2023 14:36

    investēties, transvestēties un tad nofiksēt peļņu.

    Bet jā – kāds labums pircējam no laptopa ar salokāmu ekrānu? Īpaši ja daļa ar klaviatūru nav salokāma.

    Krotow
    14.07.2023 12:50

    Lai taisa sarullējamu. Būs megapopulārs alternatīvā pielietojuma dēļ.

    Gundars
    20.07.2023 18:24

    Laptopa jēga ir tajā, ka viss komplekts ietilpst vienā ierīcē. Procis, ekrāns, klaviatūra, pele. Ja ekrānu izstiepj pa visu ierīci un izstumj klaviatūru un peli(touchpad) ārā, tad kur loģika? To būs jānēsā līdz papildus? Ja neko vairāk nevar jaunu izdomāt, tad iet pa rinķī un iestāsta ka tas tagad ir jaunums
    p.s. pulksteni es parasti nēsāju uz rokas, nevis turu šķīvītī uz galda

    Reklāma