Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Apple Watch nākotnē varētu laikus noteikt Parkinsona slimības simptomus

    Jaunākie raksti

    Britu zinātnieki nākuši klajā ar savu pirmo pētījumi, kas, izmantojot dažādu viedpulksteņu datus, tai skaitā Apple Watch, ir spējuši jau laikus paredzēt, ka cilvēkiem var iestāties Parkinsona slimība.

    Tas noticis izmantojot datus par cilvēka kustības ātrumu vienas nedēļas ietvaros. Apple Watch gadījumā palīdz tas, ka uzņēmums ir izveidojis speciālu API pieslēgumu, kas ļauj iegūt datus par cilvēka kustību, īpaši izceļot dažādas neierastas lietas. Pētnieki ir izmantojuši datus no vairāk nekā 103 tūkstošiem viedpulksteņu lietotāju. Šī nav pirmā reize, kad Apple Watch tiek piesaukts dažādu slimību monitoringam.

    Kā norāda zinātnieki, tad simulējot un apstrādājot datus par nosacīti īso laika periodu, bija iespējams noteikt, kuriem cilvēkiem potenciāli var būt iespēja saslimt ar Parkinsona slimību. Tiek minēts, ka ar šādu metodi to varētu paredzēt pat septiņus gadus iepriekš, lai uzsāktu laicīgu ārstēšanu.

    Pateicoties iegūtajiem rezultātiem no viedpulksteņiem, ir iespējams izveidot pārbaudes rīku, kas būtu pieejams valkājamās viedierīcēs, tādējādi mazie rokas datori pavisam nopietni varētu sekot līdz mūsu veselībai, kā arī palīdzēt ārstēšanā. Šeit gan svarīga ir pareiza analīze, jo konkrētie dati var norādīt arī par citām slimībām un traucējumiem, kurus jāspēj atdalīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma