Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvija saņem augstāko ASV federālās aviācijas administrācijas novērtējumu, kas paver ceļu komerclidojumiem no Latvijas uz ASV

    Jaunākie raksti

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Federālā aviācijas administrācija (FAA) pabeigusi Latvijas valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) auditu, piešķirot Latvijai 1.kategoriju. Tā Latvijā reģistrētiem gaisa kuģu ekspluatantiem dod tiesības veikt komerclidojumus uz ASV lidlaukiem.

    Aģentūras pārstāvji skaidro, ka ASV speciālisti vairāk nekā pusgada garumā pārbaudīja Latvijas civilās aviācijas jomas normatīvo aktu atbilstību Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) standartiem, kā arī izvērtēja CAA uzraudzības kvalitāti. Latvija ir vienīgā starp Baltijas valstīm, kurā ir veikts FAA audits un saņemta 1.kategoriju, kas ļauj stiprināt Latvijas konkurētspēju civilās aviācijas jomā.

    Reklāma

    “Esmu gandarīts, ka ASV FAA ir atzinīgi novērtējis Latvijas uzraudzības spējas, tādējādi mūsu pārvadātājus atzīstot par drošiem pasaules līmenī, kas pavērs viņiem nebijušas biznesa iespējas. Savukārt pasažieriem tas ļaus ātrāk un lētāk sasniegt jebkuru galamērķi ASV,” oficiālajā paziņojumā citēts satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

    Piešķirtā 1. kategorija ļauj Latvijā reģistrētiem gaisa kuģu ekspluatantiem veikt pasažieru pārvadājumus ASV lidsabiedrību vārdā, kā arī veikt komercpārvadājumus uz ASV, tajā skaitā no citu valstu lidostām, tādējādi attīstot savas biznesa iespējas. Šobrīd divi Latvijā reģistrēti gaisa kuģu ekspluatanti veic pasākumus, lai jau drīzumā uzsāktu sadarbību ar ASV lidsabiedrībām un veiktu neregulārus komerclidojumus uz lidlaukiem ASV.

    “Lai gan FAA audita rezultāti nerada tūlītēju efektu uz Rīgas lidostas biznesa iespējām, piešķirtā 1.kategorija padara Latviju un tās pārvadātājus par spēcīgiem konkurentiem civilās aviācijas jomā Eiropas un pasaules līmenī. Vienlaikus tas paver iespēju Latvijā ienākt jauniem spēlētājiem gaisa pārvadājumu jomā, jo Latvija kā reģistrācijas valsts atver plašas biznesa iespējas ASV. Latvijā reģistrētie gaisa kuģu ekspluatanti atzinīgi novērtējuši FAA novērtējumu un jau pārskata biznesa iespējas,” skaidro Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    07.07.2023 00:31

    Izklausās dārgi

    Raimonds
    07.07.2023 08:31

    Izklausās pozitīvi!

    Skābene
    07.07.2023 08:50

    Air Baltic flotē nav neviena ļotene, kas var aizlidot no Rīgas līdz ASV. :)

    KKTK
    07.07.2023 09:15
    Reply to  Skābene

    Jo nevajadzēja.

    MacBeton
    07.07.2023 11:03
    Reply to  Skābene

    Būs “iepirkums”…

    Karlis
    07.07.2023 11:14
    Reply to  MacBeton

    Ceram uz godīgu rezultātu. Visos aspektos.

    MacBeton
    07.07.2023 12:05
    Reply to  Karlis

    Protams ka godīgi.
    Godīgi paņems naudu no padebīlās valsteles budžeta un nopirks 1 lidmašīnu. Un stāstīs padebīlajiem pilsonēniem cik viss ir skaisti un jauki. Akurāt progress..

    Skābene
    07.07.2023 13:30
    Reply to  MacBeton

    Viss AirBaltic bizness turās tikai un vienīgi uz nākotnes darījumiem. Ja aizliegtu tirgot biļetes uz nākamo gadu, tur jau sen būtu maksātnespēja! :)
    Tagad iztirgo biļetes un tad meklē lidmašīnu ar ko vest! Vai arī pirks jaunās ļotenes, lai ar jauno ļoteņu pārvadājumiem segtu veco ļoteņu iegādi! :D Tiklīdz kaut kas nenotiek pēc plāna ir vajadzīga valsts piešprice apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai.

    Last edited 9 months ago by Skābene
    Letiņš
    07.07.2023 10:48

    Tagad neGausīgajam vajadzēs dultot algu, būs taču tiešā satiksme ar saimniekiem.

    Reklāma