Web Analytics
More
    Reklāma

    Dacia 2025. gadā iesaistīsies Dakāras rallijreidā

    Jaunākie raksti

    Rumāņu autoražotājs Dacia paziņojis, ka tas 2025. gadā iesaistīsies, ļoti iespējams, vissmagākajās sacensībās pasaules autosportā, proti, slavenajā Dakāras rallijreidā. Autoražotāja izpilddirektors Denis Le Vots izteicies, ka šādi Dacia demonstrē izturību un savu apņemšanos piedāvāt mobilitāti ar zemiem izmešiem.

    Interesants ir tieši šis otrais punkts par mobilitāti ar zemiem izmešiem – Dacia piedalīsies Dakārā, izmantojot tā saucamo sintētisko degvielu jeb “e-fuel”, ko piegādās Saūda Arābijas valsts uzņēmums Aramco. Dacia pagaidām nav izpaudusi plašāku informāciju par savu sacīkšu spēkratu.

    Reklāma

    Dacia ļoti nopietni piegājusi arī pilotu sastāvam – viens no braucējiem būs leģendārais rallija pilots Sebastians Lēbs, kurš vairākkārt piedalījies Dakārā, divreiz kopvērtējumā finišējot 2. vietā. Arī Kristina Gutjereza Errero ir pieredzējusi autosportiste, Dakāras rallijreidā viņai piedaloties septiņas reizes.

    Plānots, ka sacīkšu mašīnas testi sāksies nākamgad, piedaloties Marokas rallijā un pie tās stūres sēdīsies abi pamatpiloti. Dacia savu dalību Dakārā izmantos kā iespēju testēt dažādas lietas, turklāt ražotājam palīdzēs pazīstamais britu uzņēmums Prodrive. Šis uzņēmums pēdējos pāris gados Dakārā piedalījies ar savu komandu un tās sastāvā brauca tieši Lēbs.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma