Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienībā varēsim lejupielādēt lietotnes pa taisno no “Facebook”

    Jaunākie raksti

    Marka Zakerberga vadītais uzņēmums “Meta” paziņojis, ka plāno iekāpt lietotņu veikalu lauciņā. Kompānija lietotājiem Eiropas Savienībā (ES) plāno atļaut lejupielādēt lietotnes, izmantojot “Facebook ads”. Tādā veidā “Meta” beidzot pieteiktu konkurenci “Google” un “Apple” lietotņu veikaliem.

    Plānots, ka jaunais pakalpojums izmēģinājuma versijā varētu tikt palaists šī gada beigās, piedaloties atsevišķiem “Android” lietotņu izstrādātājiem, un darbotos neatkarīgi no “Apple App Store” un “Google Play Store”. Šādu funkciju kompānijai ir iespēja piedāvāt, pateicoties jaunajam ES regulējumam – Digitālo tirgu un digitālo pakalpojumu likumam, kas varētu stāties spēkā 2024. gada pavasarī. Tas ir pretmonopola akts, un tā ietvaros gan “Apple”, gan “Google” būs jāatļauj izplatīt lietotnes citos digitālajos veikalos.

    Reklāma

    “Meta” pārstāvis Toms Čaniks norādījis, ka uzņēmums vienmēr bijis ieinteresēts palīdzēt lietotņu izstrādātājiem izplatīt viņu radītās lietotnes. Ar iespēju lejupielādēt lietotnes caur “Facebook” uzņēmums cer šo mērķi sasniegt. “Facebook ads” šobrīd reklāmdevējiem piedāvā reklamēt lietotnes, taču lietotāji ir jānovirza uz “Google Play Store” vai “App Store”, lai pie tām tiktu.

    Jāpiezīmē, ka bez “Meta” interesi par šāda pakalpojuma piedāvāšanu izrādījis arī “Microsoft”, kas martā paziņoja, ka nākamgad Eiropā plāno atvērt alternatīvu lietotņu veikalu spēlēm, kas darbotos gan “Android”, gan “iOS” platformās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma