Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plāno mainīt tehnoloģiju, lai samazinātu iPhone procesoru izmaksas

    Jaunākie raksti

    Parādījušās baumas, ka šogad gaidāmie A17 Bionic procesori nākamgad varētu mainīt savu tehnoloģiju, lai samazinātu ražošanas izmaksas.

    Runa ir jau par nākamās paaudzes un 2024. gada procesoriem, jo šogad tiks saglabāts jau plānotais A17 Bionic procesoru dizains. Tos ražos uzņēmums TSMC, izmantojot 3nm tehnoloģiju. Šogad tiks izmantots TSMC N3B process, kas radīts kopā ar Apple, bet izskatās, ka no nākamā gada tiks lietoti arī citiem lietotājiem pieejamie N3E procesi, kas ir ērtāk un brīvāk pieejami.

    Reklāma


    N3E sērijai ir mazāks tranzistoru blīvums, kas atspoguļojas efektivitātē, bet var tikt uzlabota veiktspēja. Tāpat tās ir samazinātas izmaksas, līdz ar to šie atšķirīgie procesori varētu būt paredzēti tieši 2024. gada iPhone 16 un iPhone 16 Plus modeļiem. Apple iPhone Pro sērija joprojām saņems jaudīgākos un jaunākos procesorus, lai veidotu šo nodalījumu starp parastajiem iPhone modeļiem.

    Apple plānoja izmantot N3B versiju jau A16 Bionic procesoros, kas ir pieejami iPhone 14 Pro modeļos, tomēr tehnoloģija vēl nebija gatava masu ražošanai, tāpēc tā pārcelta uz A17 Bionic. Līdz ar to uzņēmumam tagad nāksies pārskatīt mobilo procesoru dizainu, lai izmantotu TSMC atklājumus un tehniskās iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis Berenfelds
    27.06.2023 11:57

    Gan jau biji domājis masu ražošanai! :) Nepiekasos.

    “Apple plānoja izmantot N3B versiju jau A16 Bionic procesoros, kas ir pieejami iPhone 14 Pro modeļos, tomēr tehnoloģija vēl nebija gatava maus ražošanai, tāpēc tā pārcelta uz A17 Bionic.”

    Biteme
    27.06.2023 13:50

    Bionic procesori nākamgad varētu mainīt savu tehnoloģiju…un sūtīt pensijā Apple inženierus)

    Oskars
    28.06.2023 10:45

    Tikai telefons pats letaks gan nepaliks, tiesi otradi daargaaks paliks.

    Reklāma