Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota sola, ka 2035. gadā būs gatava Eiropas pārejai uz elektroauto

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota atpalicis no konkurentiem pārejā uz elektroauto un iepriekš Toyota ļoti negribīgi darbojās tieši šajā virzienā. Kā zināms, Eiropas Savienībā no 2035. gada varēs tirgot tikai elektroauto, lai gan ir paredzētas atkāpes arī par iekšdedzes dzinējiem, ja tie lieto sintētisko degvielu. Lai nu kā, kompānijas vadībā pirms dažiem mēnešiem notika būtiskas izmaiņas, nomainoties vadībai, bet šīs izmaiņas nesušas izmaiņas Toyota kursā. Ražotājs sola vērienīgas investīcijas elektroauto un Toyota būs gatava tirgot tikai elektroauto arī Eiropā, kad pienāks nospraustais laiks.

    Toyota Eiropas struktūrvienības vadītājs Mets Harisons intervijā Automotive News izteicies, ka jau 2025. gadā aptuveni 15% no Toyota pārdotajiem auto Eiropā būs elektriski, savukārt 2030. gadā tie jau būs 55%. Pagaidām ražotājs gan neplāno elektroauto ražot uz vietas Eiropā, kā to dara citi tirgus spēlētāji. Toyota gan sola investēt līdzekļus, lai attīstītu pilnvērtīgas, jaunas elektroauto platformas, kā arī mūsdienu standartiem atbilstošas baterijas.

    Līdzīgi kā citi autoražotāji, arī Toyota neesot sajūsmā par jaunajiem Euro7 izmešu standartiem. Daudzu autoražotāju pārstāvji izteikušies, ka šie standarti ir neadekvāti un ievērojami sadārdzinās mašīnu galaizmaksas – runa ir par vairākiem tūkstošiem eiro par mašīnu, kas mazauto klases mašīnas kā Volkswagen Polo un citus tamlīdzīgus auto padarīs nesamērīgi dārgus. Toyota sagaida, ka šie noteikumi, kam būtu jāstājas spēkā 2025. gada vasarā, tomēr tiks mainīti un prasības būs mērenākas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma