Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta Quest” virtuālās realitātes brilles varēs lietot arī bērni

    Jaunākie raksti

    Marka Zakerberga vadītā “Meta” pēdējā laikā arvien vairāk parāda savu fokusu uz jaunākiem lietotājiem. Piemēram, pirms diviem mēnešiem uzņēmums paziņoja, ka arī pusaudžiem no 13 gadu vecuma būs piekļuve “Horizon Worlds” virtuālās realitātes (VR) platformai. Tagad “Meta” paziņojusi, ka tās VR brilles “Quest” būs iespēja izmantot bērniem jau no 10 gadu vecuma.

    Līdz šim “Quest” VR brilles varēja izmantot vismaz 13 gadus veci lietotāji. Taču plānots, ka “Quest 2”, ka arī “Quest 3“, kas pie lietotājiem nonāks vēlāk šajā gadā, būs iespēja lietot arī 10 gadus veciem bērniem. Tiesa, “Meta” uzreiz norāda, ka tik jaunu lietotāju konti atradīsies vecāku vai aizbildņu kontrolē. Tāpat būs nepieciešama vecāku atļauja, lai izveidotu lietotāja kontus, lejupielādētu lietotnes. Vecākiem būs arī iespēja noteikt VR briļļu lietošanas ilgumu.

    Reklāma

    “Meta” arī ievieš stingrāku privātuma kontroli attiecībā uz jaunākiem “Quest” lietotājiem. Lietotāju profili pēc noklusējuma būs privāti. Uzņēmums arī sniegs vecumam atbilstošu lietotņu veikala pieredzi, piemēram, ieteikumus. Vienlaikus “Meta” sola bērnus netraucēt ar reklāmām. Pagaidām gan uzņēmums norāda, ka piekļūt “Horizon Worlds” VR pasaulei joprojām varēs tikai lietotāji no 13 gadu vecuma. Taču domājams, ka ar laiku arī šī vecuma robeža tiks samazināta līdz 10 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    22.06.2023 09:25

    Ja vel kaki un suni, tad vispar bus siki.

    Reklāma