Web Analytics
More
    Reklāma

    Teksasas štats aizliedz bērniem lietot sociālos tīklus bez vecāku piekrišanas

    Jaunākie raksti

    Teksasas gubernators Gregs Abots (Greg Abbott) otrdien, 13. jūnijā, parakstījis likumprojektu, kas aizliedz bērniem izveidot sociālo mediju kontus bez vecāku vai aizbildņu piekrišanas. Šāda kārtība attieksies uz jebkuru nepilngadīgo jeb bērniem līdz 18 gadu vecumam.

    Likumprojekts nosaka, ka sociālo mediju kompānijām ir jāsaņem nepārprotama piekrišana no nepilngadīgā vecāka vai aizbildņa un tikai tad tiks dota atļauja izveidot lietotāja kontu. Likumprojekta ietvaros sociālo mediju uzņēmumiem arī jāizveido jaunas satura filtrēšanas sistēmas, kas neļaus bērniem redzēt “kaitīgu” saturu, proti, tādu, kas saistīts, piemēram, ar narkotiku un citu apreibinošu vielu lietošanu, ēšanas traucējumiem. Paredzēts, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā nākamā gada septembrī.

    Reklāma

    Jādomā, ka likums neattieksies tikai uz sociālajiem medijiem, bet principā visām vietnēm, kuras prasa norādīt personu identificējošu informāciju, piemēram, e-pasta adresi. Izņēmums šajā gadījumā būtu vietnes, kuras sniedz izglītojošu, informatīvu saturu utml.

    Būtiski, ka Teksasa nav vienīgais ASV štats, kurā domā, kā ierobežot bērnu piekļuvi sociālajiem medijiem un potenciāli “kaitīgam” saturam. Piemēram, pagājušajā nedēļā Luiziānas štats pieņēma līdzīgu likumprojektu. Arī Konektikuta, Merilenda, Minesota, Ņūdžersija un Ohaio štatā diskutē par šādiem tiesību aktiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    17.06.2023 08:47

    Logisks iznakums ja informacija par lietotajiem, mistiski nonak tresajas tumsajs rokeles ka facebook.

    Reklāma