Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūzikas izdevēji iesūdzējuši tiesā “Twitter” par “masveida” autortiesību pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Kārtējās nedienas skārušas Īlonam Maskam piederošo “Twitter“. Nacionālā mūzikas izdevēju asociācija (National Music Publishers Association – NMPA) iesūdzējusi uzņēmumu tiesā par masveida autortiesību pārkāpumiem. Sūdzība iesniegta federālajā tiesā 17 mūzikas izdevēju vārdā, kuri pārstāv pazīstamākos skatuves māksliniekus. Par radīto kaitājumu “Twitter”, iespējams, būs jāšķiras no 250 miljoniem ASV dolāru, kas jau tā finanšu problēmu māktajam uzņēmumam ir daudz par daudz.

    Tiesā iesniegtajā prasībā norādīts, ka “Twitter” lietotāji tūkstošiem reižu pārkāpuši mākslinieku autortiesības un uzņēmums nav aktīvi iesaistījies, lai to apturētu. Vēl vairāk – “Twitter” arī klaji ignorējis mūzikas izdevēju lūgumus izņemt no platformas autortiesības pārkāpjošus materiālus. Prasībā arī norādīts, ka “Twitter” ir teju vienīgā lielā sociālo mediju platforma, kurai vēl nav noslēgti licences līgumi.

    Reklāma

    NMPA iesniegumā uzskaitījusi 1700 dziesmas, kas publicētas “Twitter” bez iepriekšējas saskaņošanas, tādējādi pārkāpjot autortiesības. Konkrētāk, runa lielākoties ir par platformā publicētajiem videoklipiem, kas sinhronizēti ar autortiesībām aizsargātu mūziku. Par “Twitter” bezdarbību NMPA lūgusi tiesu piemērot uzņēmumam līdz 150 000 USD lielu naudassodu par katru pārkāpumu.

    It kā ar to vēl nebūtu gana, “Twitter” tagad jāatstāj savs viens no galvenajiem birojiem Kolorado štatā sakarā ar nenomaksātu īri. Uzņēmums trīs mēnešus nav maksājis par telpu īri, un uz šo brīdi parāds sasniedzis 75 000 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    17.06.2023 08:42

    No coment !

    Reklāma