Web Analytics
More
    Reklāma

    Google saskaras ar juridiskām problēmām, kas liedz Eiropā palaist “Bard” MI čatbotu

    Jaunākie raksti

    Pēc tam, kad tika izziņots šī gada februārī, “Google” izstrādātais mākslīgā intelekta (MI) čatbots “Bard” pakāpeniski kļuva aktīvs daudzās pasaules valstīs. Maijā uzņēmums paziņoja, ka robotiņš brīvi pieejams visā pasaulē. Taču izskatās, ka esam apdalīti. Līdz pat šodienai Eiropā tas nedarbojas, kā arī nav zināms, kad vispār eiropieši varēs izmēģināt “Google Bard” iespējas.

    Saskaņā ar Īrijas Datu aizsardzības komisijas paziņojumu, “Google Bard” šonedēļ tomēr netiks palaists Eiropā, kā iepriekš bija paredzēts. Iemesls – kompānija līdz plānotajam čatbota palaišanas datumam ES tirgū nebija sniegusi regulatoram atbilstošu informāciju, dokumentāciju par čatbotu, piemēram, novērtējumu uz datu aizsardzību utml. Līdz ar to “Google Bard” Eiropas tirgū šonedēļ vēl nenonāks un nav arī zināms, kad tas varētu notikt.

    Reklāma

    Virkne ES regulatoru jau ir identificējuši daudzas ar “ChatGPT” saistītas datu aizsardzības problēmas, kas varētu būt aktuālas arī “Google Bard” gadījumā. Piemēram, juridiskais pamatojums lietotāju datu apstrādei ar mērķi apmācīt MI modeļus, atbilstība pārredzamības prasībām, bērnu drošības jautājumi, dezinformācija utt. Ar šo visu “Google” jātiek galā, jāsniedz informācija un atbilstoša dokumentācija, lai varētu “Bard” palaist Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Atis
    15.06.2023 16:16

    uhhh it kā stulbi no vienas puses, bet ja tā padomā, nav slikti, ja ir šādi ierobežojumi.

    Puteklis
    16.06.2023 09:28

    Par ierobežojumiem viss pareizi, ar mākslīgā intelekta saražoto ir daudzi jautājumi gan par ticamību, gan autortiesībām. To agrāk vai vēlāk būs jāsakārto, bet tikmēr – izmanto VPN un lieto Bard vesels – pārlūkā Opera, VPN pat ir iebūvēts.

    Reklāma