Web Analytics
More
    Reklāma

    “Rocket Lab” maijā plānoto pirmo privāto misiju uz Venēru atliek uz 2025. gadu

    Jaunākie raksti

    Pērn kosmosa uzņēmums “Rocket Lab” paziņoja par visai ambiciozu plānu – jau 2023. gada maijā uzsākt pirmo privāto misiju uz Venēru. Tās mērķis ir izpētīt, vai Venēras biezajos mākoņos atrodamas kādas dzīvības pazīmes. Tā nu maijs pienāca un aizgāja, bet plānotā misija nenotika. “Rocket Lab” nupat informējis, ka tā norisināsies ne agrāk kā 2025. gada janvārī.

    Uzņēmums neko daudz nav atklājis par misijas atlikšanas iemesliem, vien piebildis, ka “Rocket Lab” šī brīža prioritāte esot klientu misiju nodrošināšana. Šeit jānorāda, ka uzņēmuma galvenais darbības virziens ir aviācijas un kosmosa transportlīdzekļu izveide un satelītu palaišana. Savukārt starpplanētu misijās “Rocket Lab” līdz šim nav aktīvi piedalījies.

    Reklāma

    Uzņēmums pērnā gada augustā paziņoja, ka veiks pirmo privāto misiju uz Venēru, sauktu arī par dzelteno planētu. “Rocket Lab” informēja, ka šo misiju finansēs no savas kabatas, savukārt Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta un citu organizāciju pētnieku uzdevums bija gādāt par zinātnisko aprīkojumu Venēras izpētei. Misijas laikā “Rocket Lab” plānoja izmantot savu nesējraķeti “Electron” un kosmosa kuģi “Photon”, lai uz Venēras nogādātu ļoti mazu zondi, ar kuras palīdzību paredzēts pētīt Venēras atmosfēru un meklēt dzīvības pazīmes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    04.06.2023 19:46

    Mana dosanas uz menesi vai kadu citu planetu iznemot sauli ar kajam, bez trnsportlidzekla, ir atlikta uz ilgaku laiku.

    Reklāma