Web Analytics
More
    Reklāma

    “Rocket Lab” jau 2023. gadā plāno veikt pirmo privāto misiju uz Venēru

    Jaunākie raksti

    Lai gan iepriekš saistībā ar kosmosa izpēti lielākā uzmanība pievērsta tieši Marsam, pēdējos gados par arvien intriģējošāku tālo zemju galamērķi kļuvusi otra Zemes kaimiņplanēta Venēra. Šī panēta, kuru nav iespējams apdzīvot augstās temparatūras un virsmas spiediena dēļ, nākamajā desmitgadē būs galamērķis divām NASA un vienai Eiropas Kosmosa aģentūras misijai. Taču šo planētu, izrādās, nolūkojis arī kosmosa uzņēmums “Rocket Lab“, kas jau nākamgad plāno uzsākt privāto misiju uz Venēru.

    Uzņēmums savu pirmo privāto misiju uz Venēru plāno sākt 2023. gadā. Zināms, ka ceļojums noritēs ar “Electron” raķeti un “Photon” kosmosa kuģi. Misijas mērķis ir izpētīt, vai biezajos Venēras mākoņos ir kādas dzīvības pazīmes. Šis temats 2020. gadā saņēma starptautisku uzmanību, kad tika publicēts pētījums, kas liecināja, ka Venēras mākoņos varētu būt fosfīns, kas ir potenciāls dzīvības indikators. Tālākie pētījumi gan apliecināja, ka šāda iespējamība ir maz ticama. Tomēr, neskatoties uz to, Venēra kādreiz bija līdzīga Zemei, tāpēc kādas vismaz mikroskopiskas dzīvības pazīmes varētu būt pastāvējušas.

    Reklāma

    Misijas laikā “Rocket Lab” plāno nosūtīt zondi orbītā ap Venēru, lai izpētītu tās atmosfēru un apkopotu informāciju par to, no kā sastāv Venēras mākoņi. Misiju plānots sākt 2023. gada maijā, savukārt kosmosa kuģis “Photon” Venēras orbītā varētu nonākt tā gada oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma