Web Analytics
More
    Reklāma

    “Rocket Lab” izpelnījies NASA simpātijas un guvis iespēju piedalīties Marsa izpētes misijā

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Rocket Lab” plašāk pazīstama ar saviem centieniem aviācijas un kosmosa transportlīdzekļu izveidē un satelītu palaišanā, nevis ar dalību starpplanētu izpētes misijās. Taču tieši to uzņēmumam uzticēts darīt NASA uzdevumā. “Rocket Lab” ar kosmosa aģentūru noslēdzis līgumu par divu kosmosa kuģu būvniecību, kas tiks izmantoti NASA  misijā “ESCAPADE” (Escape and Plasma Acceleration and Dynamics Explorers). Misijas primārais mērķis ir izpētīt, kā Saules vēji ietekmē Marsa atmosfēru un maina planētas klimatu.

    Paredzēts, ka abi kosmosa kuģi “Photon”, kuri jau ieguvuši segvārdus “Blue” un “Gold”, pavadīs gadu, riņķojot ap Marsa orbītu, vienlaikus veicot planētas zinātnisko izpēti. Šie transportlīdzekļi apvienos vairākus “Rocket Lab” tehniskos sasniegumus, piemēram, “Curie” dzinēju, navigācijas sistēmu, kas palīdz orientēties dziļajā kosmosā un citus risinājumus, kas kosmosa kuģiem palīdzēs veiksmīgāk sasniegt mērķi un veikt izpēti.

    Reklāma

    Misiju plānots uzsākt 2024. gadā, taču līdz tam vēl jāsaņem vairāki apstiprinājumi par kosmosa kuģu atbilstību un pašu projektu. Taču, ja viss izdosies kā cerēts, šī misija varētu radīt būtisku apvērsumu “Rocket Lab” darbībā. NASA līdz šim šāda veida starpplanētu misijās piesaistījusi tādus kosmosa grandus kā “SpaceX” un “Blue Origin”. Veiksmīga dalība “ESCAPADE” varētu “Rocket Lab” atnest ne tikai NASA uzticību, bet nākotnē arī vairākus nopietnus darījumus tieši starpplanētu izpētes jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma