Web Analytics
More
    Reklāma

    “Nintendo” oficiāli pārtrauc videospēļu tirdzniecību Krievijā

    Jaunākie raksti

    Japānas videospēļu kompānija “Nintendo” nākusi klajā ar paziņojumu, ka aptur videospēļu tirdzniecību internetā Krievijā. Tiesa, jau līdz šim uzņēmuma e-veikals šajā valstī pilnvērtīgi nedarbojās, taču nu “Nintendo” to oficiāli darījis zināmu. Iemesls tam tālu nav jāmeklē. Gluži kā liela daļa citu kompāniju arī “Nintendo” apturējis savu darbību Krievijā valsts uzsākta kara Ukrainā dēļ.

    “Nintendo of Europe” informēja, ka no 31. maija pārtrauc tirdzniecību savā e-veikalā Krievijas teritorijā. Tas nozīmē, ka jauni pirkumi netiks pieņemti, kā arī nebūs iespējams izmantot digitālos kodus. Tāpat drošības apsvērumu dēļ visa klientu norēķinu karšu informācija tiks dzēsta no sistēmas un nebūs iespējams izveidot jaunus kontus.

    Reklāma

    Vienlaikus “Nintendo” informē, ka lietotāji ar Krievijas e-veikala kontu joprojām varēs lejupielādēt iepriekš iegādātās spēles. Pašlaik nav skaidrs, cik ilgi uzņēmums plāno nodrošināt e-veikalu pieejamību šiem lietotājiem.

    Jāpiezīmē, ka pērnā gada pavasarī līdz ar citiem uzņēmumiem no Krievijas tirgus aizgāja videospēļu kompānijas: “Epic Games”, “Activision Blizzard” un EA. Līdz ar “Nintendo” pievienošanos tām Krievijā būs ļoti, ļoti ierobežotas iespējas legāli iegādāties kādu jaunu, populāru videospēli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    03.06.2023 21:36

    Kāds tad būs jaunais Nintendo nosaukums Krievijas tirgum? Levis = JNS , Apple = reStore , Lego= mirKubikov , utt. un visi turpina strādāt :)

    digitalk
    04.06.2023 06:15
    Reply to  xs1

    tev laikam ir maza sajēga, kas ir e-veikals?

    xs1
    04.06.2023 12:35
    Reply to  digitalk

    Tev savukārt nav sajēgas, kā darbojas un kā apiet sankcijas

    digitalk
    04.06.2023 15:05
    Reply to  xs1

    globālajā nintendo e-veikalā neko nevar pārsaukt, nomaskēt vai uztaisīt tam alternatīvu, kas piespraudīsies jau esošajai sistēmai, lai to neviens nepamanītu. tur NEKAS neturpinās strādāt. ej vien delfos Kazahstānas reimportu apspriest.

    Last edited 11 months ago by digitalk
    Pēča
    12.06.2023 12:36
    Reply to  digitalk

    Izkaidro, kā tad apple produkciju var nopirkt, kā arī stradā app store kaut apple lepni paziņoja ka krievijā vairs netirgos un neatbalstīs ‘jaunās’ ierīces? ;) (jo apple, kā arī pārejiem tikai uz papīra viss tas strādā, negribot zaudēt lielo ‘krievijas’ peļņu) Ja patiesi gribētu visus imei nobloķē, ka nestradā krievijas operatoros/ teritorijā un viss, bet nē… Nauda-miljardi runā pāri cilvēku līķiem. Uz papīra sankcijas uzliek, bet krievu umņiki vienmēr pamanās kā tās apiet. Protams vietējie maksās dārgak, jo perekupu bizņess, bet no krievijas lielveikalu plauktiem nekur nekad ta īsti nav pazudusi jebkādi brendi…. (varbūt pirmos menešus, ka viss sakās, bija aziotaža, bet tad atrada juridiskos blakus ceļus) Taspats gan jau notiks šeit- tiks piedavāta kāda īpaša treso pušu lapa kas strādas tikai no krievijas ip(piemēram nintendo-games.ru) būs reģistrēts zem ne krievijas un strādās kā starpnieks, starp eiropu un krieviju kur ruslanieši visu varēs nopirkt. Uz katru spēli uzliks kādu 10-20€ uzcenojumu un viss darbosies un griezīsies tālāk. (taspats ar starptaustiskajām ārzemju filmām) Cik zināms joprojam brīvi ‘zem kases’ var nopirkt biļetes uz jaunākajām filmām jo tur kkāds starpnieks kas nav krievijā reģistrēts shēmo pa lielākajām kino franšīzem, kas ķipa īre kino vietu u.t.t. un var cilvēki mierīgi skatīties jaunākos blokbasterus… Read more »

    Last edited 10 months ago by Pēča
    Lolwart
    04.06.2023 15:29

    Varētu vienreiz Steam tur nobloķēt, nav ko rietumu indi izplatīt v ruskom mire.

    bobis
    04.06.2023 19:25

    Krievu tini iespejams ved uz krieviju savas arzemes pirktas spelu konsoles un to cipus izmantos krievijas raketes, joks, bet varbut ne.

    Krotow
    05.06.2023 17:05

    Zemē, kur pirātisms valda itin visur, tas ir kā baidīt ezi ar pliku dibenu.

    digitalk
    05.06.2023 18:07
    Reply to  Krotow

    switch nelaužas, tikai pirmās partijas, kuras sen maksā kolekcionāra cienīgas summas.

    bobis
    06.06.2023 11:00

    Varbut izgudros kazahstanas mario, ar pudeli viena un sieviti otra roka leka pa kazahstanas ielam.

    bobis
    06.06.2023 11:08

    Finalboss kazahstanas darba devejs.

    Reklāma