Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford CEO: Elektroauto un parasto mašīnu cenas varētu izlīdzināties tikai pēc 2030. gada

    Jaunākie raksti

    Auto nozares eksperti jau ilgāku laiku cenšas prognozēt, kad pienāks tas brīdis, kad elektroauto un parastās mašīnas ar iekšdedzes dzinēju maksās vienādi, proti, iestāsies cenu paritāte – Ford izpilddirektors Džims Fārlijs vienā no savām nesenākajām uzstāšanās reizēm paudis viedokli, ka cenas varētu izlīdzināties tikai pēc 2030. gada.

    Tikšanās laikā ar investorem Fārlijs paudis, ka autoražotājiem, kas no parastajām, ar iekšdedzes dzinēju darbināmajām mašīnām pāriet uz elektroauto, elektriskās mašīnas būs dārgākas līdz pat otrajai vai trešajai modeļu paaudzei, kas ražošanā nonāks tuvāk desmitgades beigām.

    Viņš prognozē, ka elektroauto izmaksas pēc 2030. gada samazināsies, pateicoties “dramatiski mazākām darba izmaksām”. Ja to tulkojam vienkāršākos vārdos, Fārlijs uzskata, ka nākotnes elektroauto būs vieglāk ražojami, sastāvēs no mazāka detaļu skaita, kā arī tie būs aprīkoti ar mazākas ietilpības akumulatoriem, kas izmanto lētākus, vienkāršākus materiālus un arī tehnoloģijas. Ford jau iepriekš spēris soļus, lai samazinātu ražošanas izmaksas, piemēram, dažādiem modeļiem tiek piedāvāts krietni mazāk individuāli pielāgojamu iespēju. Katra izvēlētā papildopcija sarežģī un sadārdzina mašīnas ražošanu, savukārt lielākas pakotnes un mazāk individuālo opciju ļauj piedāvāt standartizētus risinājumus, kas visu padara lētāku.

    Fārlijs ir pārliecināts, ka izmaksas iespējams samazināt arī citos veidos, piemēram, mašīnas tirgojot tiešsaistē nevis izmantojot klasisko dīleru tīklu un piedāvājot programmatūrā balstītus pakalpojumus par papildus samaksu. Pēdējais nesamazina auto izmaksas, taču palielina ražotāja ienākumus un peļņu. Tāpat viņš prognozē, ka auto industrijā palielināsies sadarbību apjoms, proti, ražotāji sadarbosies un cits citam piedāvās dažādas tehnoloģijas, lai samazinātu izmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zverabojs
    02.06.2023 13:04

    Tāpēc, ka pēc 2030.g. parastās iekšdedzes dzinēju automašīnas būs aizliegtas. Tā izlēmuši lielie elektroauto biznesmeņi un “zaļie”, progresīvie muļķi.

    Skābene
    02.06.2023 16:03
    Reply to  Zverabojs

    Jau Tagad ICE mašīnām cenas ir saskrūvētas nepamatoti! Nav vairs ne pusvadītāju krīzes, ne Covid, bet cenas turās tā, it kā dēļ Covid būtu slēgtas rūpnīcas.

    Reklāma