Web Analytics
More
    Reklāma

    Range Rover Velar līdz 2025. gadam pārtaps elektriskā Porsche Macan EV konkurentā

    Jaunākie raksti

    Luksusklases krosoveru segments arī elektriskajā izpildījumā ir pietiekami piesātināts, bet tas strauji turpina paplašināties – Range Rover Velar modelis līdz 2025. gadam pārtaps par elektroauto, bet tā galvenais uzdevums būs konkurēt ar Porsche Macan elektrisko versiju.

    Jaguar Land Rover koncernā jau ir viens šāds elektroauto – tas ir Jaguar I-Pace, kas pie klientiem nonāca pirms vairākiem gadiem, bet tagad tam jau tiek tirgota modernizētā versija. Land Rover elektroauto sagaidīsim tuvāko pāris gadu laikā, par to kļūstot Velar. Plānots, ka vēlāk tiks piedāvātas elektriskās versijas arī Range Rover Evoque, kā arī Land Rover Discovery Sport.

    Velar kā jauns modelis parādījās 2017. gada vasarā un turpmāko gadu laikā tas saņēma virkni dažādu uzlabojumu, taču tirdzniecības rādītāji kopumā bijuši neapmierinoši, tāpēc autoražotājs nolēmis veikt pārmaiņas. Zināms, ka elektriskais Velar tiek konstruēts uz speciāli elektroauto paredzētas EMA platformas. To izmantos arī radniecīgais Jaguar F-Pace. Tiek uzskatīts, ka šī platforma ir mūsdienīga, piedāvājot 800V bateriju sistēmu, kas nodrošina īpaši ātru uzlādi. Un tāda būs vajadzīga, lai spētu konkurēt ar Volkswagen koncerna premium zīmolu (Audi un Porsche) piedāvājumu.

    Land Rover arī īpaši piestrādā pie auto efektivitātes – mērķis esot panākt, lai ar katru izlietoto kilovatstundu, mašīna spētu nobraukt 6-7 kilometrus. Tā kā šis auto izripos no Land Rover rūpnīcas, nevajadzētu šaubīties, ka tas būs pietiekami adekvāts auto braukšanai bezceļu apstākļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma