Web Analytics
More
    Reklāma

    Portugāle izskata iespēju aizliegt Huawei iekārtu izmantošanu 5G tīkla attīstībā

    Jaunākie raksti

    Portugāle varētu pievienoties citām Eiropas valstīm, kas aizliegušas tehnoloģiju uzņēmuma Huawei iekārtu izmantošanu 5G tīkla izbūvē.

    Pagājušajā nedēļā Portugāles valdība uzsākusi sarunas un plānus par to, ka šādas nozīmīgas infrastruktūras izveidē privātie sakaru nodrošinātāji varēs izmantot tikai to zīmolu iekārtas, kas bāzējās Eiropas Savienībā vai ir NATO un OECD dalībvalstis. Portugāles atbildīgās iestādes norāda uz augsto risku, izmantojot to valstu ražojumus, kas ir ārpus šīm organizācijām.

    Tiesa, netika tieši minēts Huawei, bet Ķīna nepārstāv šīs lielās savienības. Tāpat var pieminēt ZTE, kas, visticamāk, arī nevarēs piedalīties Portugāles 5G tīkla izveidē. Pats Huawei pagaidām nav saņēmis nekādu informāciju par šo lēmumu, un norāda, ka viņi jau iepriekš ir strādājuši ar portugāļu mobilo sakaru uzņēmumiem. Kā arī viņi gatavojas nākotnē veidot produktus un darboties likumu noteiktajā kārtībā.

    Šī lēmuma pieņemšana varētu krietni ietekmēt Portugāles stāvokli, jo ilgus gadus ir bijusi ceiša sadarbība ar Austrumāzijas valstīm. Portugāle pēdējos gados ir bijusi viena no lielākajām valstīm, kura saņēmusi investīcijas no Ķīnas, rēķinot uz vienu iedzīvotāju. Ja lēmums tiks pieņemts, Portugāle pievienosies tādām valstīm, kā Dānija, Zviedrija un Latvija, kas jau ir aizliegušas Huawei iekārtu izmantošu 5G tīklos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma