Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix” sāk iekasēt maksu par konta koplietošanu

    Jaunākie raksti

    Netflix” jau labu laiku runā par jaunajiem konta koplietošanas noteikumiem, kuru ietvaros lietotājam būs jāmaksā papildus par tiem draugiem un ģimenes locekļiem, kuri pakalpojumu izmanto ārpus mājsaimniecības. Šos noteikumus “Netflix” testa nolūkos sāka ieviest jau februārī Kanādā, Jaunzēlandē, Portugālē un Spānijā un tagad izvērš tos krietni plašāk, aptverot ASV un virkni citu tirgu.

    “Netflix” informējis, ka klientiem ASV būs jāmaksā papildus 7,99 USD mēnesī par katru skatītāju ārpus mājsaimniecības, kurš vēlas koplietot kontu. “Netflix” standarta plāns dos iespēju klāt pievienot vienu skatītāju, taču “Premium” – līdz diviem papildus skatītājiem, par katru papildus maksājot 7,99 USD mēnesī. Līdzīgi noteikumi tuvāko nedēļu un mēnešu laikā stāsies spēkā arī desmitos citu tirgu, tostarp arī Eiropā: Vācijā, Francijā, Islandē, Īrijā, Itālijā, Šveicē, Zviedrijā. Pagaidām nav zināms, vai to vidū ir arī Latvija. Katrā ziņā izcenojums katrā valstī, protams, būs atšķirīgs.

    Reklāma

    “Netflix” šos papildus skatītājus ir aprakstījis kā personas, kurām būs sava parole un profils, ko apmaksā lietotājs, kurš viņus “uzaicināja” pievienoties jeb konta īpašnieks. Tie, kuri šobrīd koplieto kāda cita “Netflix” kontu, varēs pāriet uz savu kontu, izmantojot opciju “Pārsūtīt profilu”, kas pārvietos lietotāja konta informāciju, tostarp skatīšanās vēsturi, uz jauno profilu.

    Vienlaikus “Netflix” konta īpašnieki pakalpojumu joprojām varēs izmantot ārpus savas mājsaimniecības (ceļā, atvaļinājumā utml.), iepriekš nosakot tās robežas manuāli (izmantojot televizora lietotni) vai automātiski (izmantojot IP adresi, ierīču identifikāciju). Tāpat būtiski pieminēt, ka konta koplietošanas noteikumi nebūs spēkā “Netflix” lētākajos, reklāmas ietverošajos plānos. Līdz ar to šo kontu īpašnieki nevarēs pievienot papildus skatītājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    25.05.2023 14:16

    man ir dinamiskā IP adrese, kā viņi to apspēlēs?

    Jekabs
    26.05.2023 22:35

    Viņi varētu pievilināt cilvēkus ar normāliem šoviem un labiem patērētājiem draudzīgiem lēmumiem, lai pārstātu kāst skatītājus, nevis uzspiest izmaksas uz skatītāju un turpināt veidot šovus 1 : 10 / labi : slikti. Viņiem vajadzētu atgriezties pie saknēm no kurām viņi nākuši un atcerēties, ka viņi izveidoja kompāniju, kas atviegloja patērētājiem dzīvi.
    Tas ko viņi pašlaik dara ir piespiež savus atlikušos skatītājus pamest platformu pret citām, Apple, Amazon, Disney, hbo un citi ja tādi ir. Viņi spēlējās ar uguni tirgū, kas ir piesātināts ar tādām pašām platformām kā viņi, kas gaida Netflix sabrukšanu, lai uzņemtu sev tos klientus

    Kursors.lv
    27.05.2023 22:39
    Reply to  Jekabs

    Definē, kas ir “normāls šovs”.

    Reklāma