Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” iesūdz tiesā Montānas štatu sakarā ar lietotnes aizliegumu

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām rakstījām, ka Montāna kļuvusi par pirmo ASV štatu, kur oficiāli aizliegta Ķīnas giganta “ByteDance” piederošā lietotne “TikTok”. Šāds lēmums tika pamatots ar bažām par lietotāju datu nodošanu Ķīnas valdībai. Protams, ka pats “TikTok” galīgi nav apmierināts ar šādu notikumu gaitu, tāpēc bez liekas kavēšanās iesūdzējis tiesā Montānas štatu.

    Ziņots, ka “TikTok” pirmdien iesniedza prasību Montānas apgabaltiesā, lai apstrīdētu štatā noteikto lietotnes aizliegumu. Konkrēti lieta ierosināta pret Montānas gubernatoru Ostinu Knudsenu, kurš pagājušajā nedēļā parakstīja likumprojektu, kas aizliedz “TikTok” izmantošanu visā štatā – gan valdības, gan personīgajās ierīcēs.

    Reklāma

    Uzreiz pēc tam, kad gubernators apstiprināja “TikTok” aizliegumu, Montāna saskārās ar milzīgu satura veidotāju un pilsonisko brīvību grupu neapmierinātību, kuri štatu ātri vien iesūdzēja tiesā, nosaucot pieņemto likumprojektu par antikonstitucionālu. Ar līdzīgiem izteikumiem tiesā vērsies arī pats “TikTok”, apgalvojot, ka lietotnes aizliegums pārkāpj ASV Konstitūciju vairākos punktos, piemēram, ierobežo vārda brīvību.

    Pieņemtā likuma ietvaros “TikTok” nedrīkst izmantot Montāntas štatā. Tikmēr mobilo lietotņu veikalu – “Google Play Store” un “App Store” – uzdevums būs bloķēt piekļuvi šai lietotnei. Ja noteikumi netiks ievēroti, tiks piemērots naudas sods līdz 10 000 USD. Paredzēts, ka likums stāsies spēkā 2024. gada janvārī, tomēr nav skaidrs, kā Montānai to izdosies īstenot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.05.2023 15:57

    Man ir pamatotas aizdomas, ka arī vinnēs! :D

    Reklāma