Web Analytics
More
    Reklāma

    Montāna kļuvusi par pirmo ASV štatu, kur oficiāli aizliegts “TikTok”

    Jaunākie raksti

    Pirms mēneša jau rakstījām, ka Montāna grasās kļūt par pirmo ASV štatu, kur sakarā ar bažām par Ķīnas spiegošanu pilnībā aizliegs “TikTok” izmantošanu. Lai šie plāno īstenotos, ilgi jāgaida nebija. 17. maijā Montānas gubernators Gregs Džanforts parakstīja likumprojektu, kas aizliedz “TikTok” izmantošanu visā štatā – gan valdības, gan personīgajās ierīcēs.

    Gubernators likumprojektu apstiprināja mēnesi pēc tam, kad to pieņēma Montānas štata likumdevējs. Paredzēts, ka likums stāsies spēkā 2024. gadā, taču juridiska rakstura problēmas varētu šo aizliegumu aizkavēt. Atkarībā no tā, kā Montānai veiksies šajā ziņā, “TikTok” aizliegumu varētu pieņemt arī citi ASV štati.

    Reklāma

    Pieņemtie noteikumi aizliedz “TikTok” darboties Montānā. Savukārt mobilo lietotņu veikaliem, kā “Google Play Store” un “App Store” jābloķē piekļuve lietotnei šajā štatā. Ja tas netiks ievērots, lietotņu veikaliem draud naudas sods 10 000 USD apmērā. Pašiem lietotājiem par “TikTok” izmantošanu gan nekāds sods nav paredzēts.

    Galvenais iemesls, kāpēc gan Montāna, gan vairāku valstu valdības lēmušas par “TikTok” aizliegumu, ir bažas par tā mātesuzņēmuma “ByteDance” spiegošanu Ķīnas labā, pakļaujot lietotāju datus drošības riskiem. Tiesa, “ByteDance” aktīvi turpina noliegt, ka nodod šādu informāciju Ķīnas valdībai. Tāpat arī ziņots, ka ASV valdība mēģina piespiest “ByteDance” pārdot “TikTok”, pretējā gadījumā lietotne tiks aizliegta visās ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.05.2023 15:08

    Interesanti, ko Montāna darītu, ja Ķīnas vadītājs Sī, joka pēc ar nopietnu seju paziņotu, ka Ķīnas valdība pilnībā spēj kontrolēt Windows, Androis un iOS un tādā veidā zina visu par amerikāņiem! :D

    Jānis Baumanis
    22.05.2023 10:35
    Reply to  Skābene

    Montana nedarītu neko. Pasaules karš arī nesāktos. ASV federālā valdība un citu rietumu valstu valdības un lielo tehnoloģiju firmu vadība sarīkotu raganu medības. Daži desmiti vadošo programmētāju ar Āzijas saknēm zaudētu darbu un tiktu izsperti no rietumvalstīm ar “atpakaļ nelaist” ierakstu pasēs. Viena daļa biznesu pārietu uz Linux. NSA līdzīgie kantori tiktu pie lielākas teikšanas. Kaut kā tā.

    Janvāris Ziema
    20.05.2023 12:39

    Mairis Briedis nevarētu uzzināt jaunumus politikā!

    Reklāma