Web Analytics
More
    Reklāma

    Sonos Android ierīcēs liegs atskaņot lokālos mūzikas failus

    Jaunākie raksti

    Skaļruņu zīmols Sonos paziņojis par izmaiņām, kādā veidā būs iespējams palaist mūziku tās skaļruņos, pārtraucot atbalstīt Android ierīču lokālo mūzikas failu spēlēšanu.

    Tas gan nenozīmē, ka nebūs iespējams izmantot Bluetooth savienojumu, AirPlay vai tīklam piesaistītas datu glabātavas (NAS). Konkrētās izmaiņas skar iepriekš pieejamu funkcionalitāti gan iOS, gan Android platformām, proti, atskaņot mūzikas failus pa tiešo no ierīces. Apple ekosistēmas gadījumā tā tika pārtraukta jau pirms trim gadiem, bet Android tas notiks no 23. maija.

    Reklāma

    Šeit var vilkt nelielas sazvērestības teorijas, ka Sonos šobrīd notiek tiesas prāva ar Google, kas saistīta ar patentu problēmām. Līdz ar to Sonos ar izmaiņām ieriebis Android izstrādātājam. Bet realitātē tas vairāk saistīts ar tehnoloģiskajām izmaiņām, jo šobrīd atskaņot failus tieši no ierīces nav aktuāli. To spēj paveikt Bluetooth savienojums, kas tagad ir pieejams jaunākajiem Sonos skaļruņiem.

    Piemēram, Sonos Roam, Era 100 un Era 300 jau ir ērtāk izmantojami ar dažādām ierīcēm, jo tie visi atbalsta Bluetooth savienojumu, kas nebija pieejams iepriekšējos modeļos. Tāpēc arī nācās izmantot citus pieslēguma veidus. Audiomīļiem Sonos iesaka izmantot NAS, lai sniegtu nepārtrauktu mūzikas baudījumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Es2322
    17.05.2023 22:58

    Bet caur bluetooth skaņas kvalitāte ir vājāka, nekā pa tiešo vai caur vadu.

    Reklāma