Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība dod savu piekrišanu “Microsoft” un “Activision Blizzard” darījumam

    Jaunākie raksti

    Pagājis jau gandrīz pusotrs gads, kopš “Microsoft” paziņoja, ka par 68,7 miljardiem ASV dolāru vēlas iegādāties “Call of Duty”, “World of Warcraft” un “Diablo” spēļu izdevēju “Activision Blizzard”. Lai arī sākotnēji šķita, ka darījuma noslēgšanā neradīsies lielas problēmas, tā tomēr nav. Šajā laikā “Microsoft” saskāries ar lielu pretestību no regulatoru puses, no kuriem pēdējais – Lielbritānijas Konkurences un tirgus iestāde – vēl nesen paziņoja, ka darījums nevar notikt, jo pretējā gadījumā tiktu būtiski mazināta konkurence tirgū un kaitēts konkurentiem. Taču nupat “Microsoft” pazibēja gaismas un cerību stariņš – Eiropas Savienība (ES) devusi zaļo gaismu šim videospēļu industrijā tik nozīmīgajam darījumam.

    Īsti nevarētu teikt, ka šis ES lēmums būtu bijis pārsteidzošs, drīzāk “Microsoft” ar to pat rēķinājās. Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka kompānijai būs pilnībā jārīkojas saskaņā ar līgumā ietvertajiem darījuma nosacījumiem, kas īpaši attiecas uz “Activision” spēļu piedāvāšanu ne tikai “Microsoft”, bet arī citās platformās, it sevišķi mākoņplatformās.

    Reklāma

    EK arī norādījusi, ka spēļu straumēšanas tirgus šobrīd ir salīdzinoši mazs, un “Activision” spēļu ievietošana mākoņplatformās varētu palīdzēt tam augt. Savukārt, ja “Microsoft” piedāvātu “Activision” spēles tikai savā mākoņplatformā, tas negatīvi ietekmētu konkurenci. ES regulatori norādījuši, ka “Microsoft” piedāvātie “Activision Blizzard” iegādes darījuma nosacījumi pilnībā novērstu EK konstatētās konkurences problēmas tirgū. Tāpat šis darījums uzlabotu situāciju mākoņspēļu jomā.

    Katrā ziņā EK apstiprinājums darījumam ir liels solis uz priekšu tā noslēgšanā. Kas attiecas uz Lielbritānijas Konkurences un tirgus iestādes lēmumu bloķēt darījuma noslēgšanu, “Microsoft” jau informējis, ka pārsūdzēs to. Taču šī lieta atkal prasīs vismaz pāris mēnešus, kas nozīmē to, ka “Activision Blizzard” iegāde uzņēmumam arī šogad varētu iet secen.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma