Web Analytics
More
    Reklāma

    Activision atklāj, ka ieņēmumi no datorspēlēm pārsniedz ieņēmumus no konsoļu versijām

    Jaunākie raksti

    Videospēļu izstrādātāja Activision finanšu rezultāti atklājuši, ka pēdējo desmit gadu laikā reto reizi pārdošanas apjomi no datorspēlēm ir pārsnieguši ieņēmumus no konsoļu versijām.

    Activision pirmā ceturkšņa datos redzams, ka ieņēmumi no datoru spēļu versijām ir nesuši 666 miljonus dolāru, bet no konsoļu versijām 639 miljonus dolāru. Tas norāda uz potenciāli lielām izmaiņām nozarē, jo līdz šim labākās AAA tipa spēles kā “Call of Duty” tikušas labāk pārdotas konsoļu versijās.

    Reklāma

    Datorspēļu izstrādātāja publiskie finanšu dati atklāj, ka jau no laika, kad Activision iegādājās Blizzard 2008. gadā, videospēļu pārdošana konsolēm ir veikusies labāk. Protams, kopumā jau galvenais ir kopējie ieņēmumi, bet šīs varētu būt patīkamas ziņas Microsoft, ja viņiem izdosies pabeigt Activision Blizzard iegādi. Tas ļautu attīstīt visus videospēļu kanālus, kā datori, konsoles un mobilās ierīces.

    Kura ir jūsu galvenā videospēļu platforma?

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinholds
    15.05.2023 11:02

    Tiešām milzīga starpība – 665999361 dolāri.

    digitalk
    16.05.2023 12:01
    Reply to  Reinholds

    autors tā arī nav izlabojis :D

    Kursors.lv
    16.05.2023 12:41
    Reply to  digitalk

    Tagad izlabots. Paldies!

    Krotow
    15.05.2023 11:42

    Rezultāts labākai videokaršu pieejamībai un cenu samazinājumam pēc kripto kraha. Pozeriem vairs nav jāpērk PS5 lai uzspēlētu (ielieciet jaunāko spēli). Un pierādīta vecā patiesība ka konsoles sux pēc definīcijas.

    Last edited 10 months ago by Krotow
    REALAIS
    16.05.2023 09:12
    Reply to  Krotow

    Baigais naids izklausās pret konsolēm. WoW nemaz neeksistē uz konsolēm un tā līdz šim ir ienesīgākā Blizzard spēle ilgtermiņā. Šūteri arī dominē uz PC platformas, tā kā viņu portfelis ir labi balansēts starp platformām.

    Cik ir saprotami minēts ārzemju rakstos, tad Blizzard spēlēm ir tikai 8% lietotāju uz konsolēm, CoD tas būtu 59%. Nekur nav norādīts kopējais % sadalījums lietotāju uz šīm platformām.

    Last edited 10 months ago by REALAIS
    Krotow
    16.05.2023 09:28
    Reply to  REALAIS

    Vnk pamatīga škrobe ka konsoļu dēļ PC spēļu mehānika tika sajāta un nostulbota līdz nepazīšanai. Par čekpointu bāšanu visur normālu seivu vietā būtu jākar pie laternas tirgus laukumā. It kā uz diska vietas nebūtu – pat 10-gadīgās konsolēs.

    REALAIS
    16.05.2023 10:03
    Reply to  Krotow

    Nedaudz aplama domāšana. Nostulbotas spēles ir, lai varētu tās pārdot plašākai publikai, hardcore spēlētāji neienesīs miljonus/miljardus. Tur nav tikai vienīgi konsoles pie vainas.

    digitalk
    16.05.2023 12:00
    Reply to  REALAIS

    šūteri ir nostulboti tāpēc, lai tos vispār varētu paspēlēt uz konsolēm. un tad iznāk šādas parodijas: https://youtu.be/W1ZtBCpo0eU

    Krotow
    16.05.2023 13:07
    Reply to  REALAIS

    Runa nav par hardcore spēlētājiem, bet par totāli nostulbotu pamata funkcionalitāti. Un pamata satura piebāšanu ar muļķībām un teiksim tā – reklāmām. Apmēram kā tajā @digitalk zemāk iepostētajā video. Konsoles (PSx un Xbox) jau 10+ gadus ir vidusmēra PC līmenī – kur ir problēma spēlēs uztaisīt sakarīgu interfeisu un pielikt normālu seivošanos? Spēlē tāpat vismaz HD izšķirtspējā un diska vietas arī netrūkst. Starp citu FPS spēlēt ar geimpadu ir, atvainojiet, debili. Nesaku ka to nevar, taču vadības ērtība/precizitāte ir dibenā. Saku no pieredzes.

    Last edited 10 months ago by Krotow
    digitalk
    16.05.2023 13:50
    Reply to  REALAIS

    visiem gejpada FPS dīvānistiem veltīts piemērs ;D
    [man arī patīk sēdēt relaksā bez klavierpeles, bet FPS/TPS tā nestrādā]

    Bethesdas oficiālais E3 2020 reveal, konsole:
    https://youtu.be/CGq8Ee2gOe4?t=342

    un tagad kā ir jāspēlē:
    https://youtu.be/yGwquN6d5sM?t=17

    “baigais naids pret konsolēm”, protams.

    REALAIS
    16.05.2023 14:35
    Reply to  digitalk

    Es neredzu, kur būtu tā izteiktā problēma starp Gameplay reveal, un IGN spēli. Komentāri ir pozitīvi. Es ieslēdzu to Doom un sapratu, ka negribu spēlēt ar pulti.

    digitalk
    16.05.2023 14:44
    Reply to  REALAIS

    temps un weapon switch ir pamanāmākais. bet lai pultisti varētu to spēlēt, tā jau ir nostulbota. Doom Ethernal laikam nebūs labākais piemērs, jo iznāca arī uz PC un developeri ir pacentušies, lai “pcmasterrace” nejustos apbižoti. tomēr tendence ir redzama daudz gadu garumā, tas arī viss :)

    REALAIS
    16.05.2023 18:54
    Reply to  digitalk

    Protams, tu uzspēlē kaut ko citu kā tikai plikus šūterus? Šobrīd liekas, ka nespēj arī pieņemt, ka pasaule mainās, un kas agrāk bija vairākums, tad šobrīd ir mazākums.

    REALAIS
    17.05.2023 17:56
    Reply to  REALAIS

    Es nedziedu nekādu dziesmu par pārākumu. Konsole ir domāta ērtībām un ne visas spēles ir piemērotas konsolēm. Un kādus faktus tu iebaksti sejā? Tu tikai pasniedz savas emocijas, savu skatījumu. Un man ir tieši tāpat pretī, savs skatījums un redzējums, bet es negrūžu kaut kādus “faktus”, es spēlēju spēles, kas man interesē un nemēģinu “uzbraukt” PC lietotājiem un pārliecināt cik konsole ir labāka. PC ir daudzi plusi, bet PC ir izteikti dārgāks un tas būtu fakts, spēlēt līdzvērtīgā grafiskajā līmenī maksā dārgāk uz PC. Un uz PC ir daudz kārtīgu nestulbu spēļu, kas ir sarežģītas un tikai uz PC tās tiek attīstās. Bet kopumā es plikus šūterus nespēlēju un man tas neinteresē, labāk uzspēlēju Diablo.

    Reinis Rozitis
    17.05.2023 18:23
    Reply to  REALAIS

    > bet PC ir izteikti dārgāks un tas būtu fakts, spēlēt līdzvērtīgā grafiskajā līmenī maksā dārgāk uz PC

    Kā uz to skatās – konsoles tiek tirgotas (lasi subsidētas) ņemot vērā, ka tu abonēsi arī PSN vai Xbox Game Pass ..

    Delžiem tirgotājs vienkārši grib šo peļņu uzreiz pie pirkuma, jo nekādas “pēcapkalpošanas” (servisa eļļas maiņas) nebūs.

    Bet jums tāda jocīga diskusija .. jo nu Xbox jau no paša sākuma un PS no PS4 (ja pieņem, ka reāli vērts runāt par šīm divām), tak ir parasti PC, jebšu vienkārši brand-name specifiskā korpusā sakomplektēti ar tām pašam CPU/GPU (Intel/nvidia un AMD) detaļām, kuras, ja ir vēlme, vari iegādāties un iespraust savā pc korpusā. Nedaudz interesantāk bija, kad Sony bija savi risc/cell (Emotion Engine).

    Līdz ar to vienīgais arguments šobrīd ir tikai par kontroles iekārtu lietošanu, bet tā kā ir cilvēki, kas spēlē spēles uz datora ar PS/Xbox kontrolieriem un tāpat ir kas konsolēm liek klāt gan klaviatūru gan peli šī “masterrace” ņemšanās vienkārši reducējas uz to vai cilvēks spēlē ar “aim assist” (ja FPS kontekstā) :)

    REALAIS
    17.05.2023 19:10
    Reply to  Reinis Rozitis

    Uz konsolēm ir ļoti reti spēles ar Keyboard/Mouse atbalstu. Jā, konsoles tirgo pa “lēto”, jo pelna ar visu pārējo. Bet spēles kopumā ir lētākas uz PC. Esmu slinks geimeris, iesēžos savā klubkrēslā, ērti iekārtojos, paņemu pulti un uzspēlēju “stulbās” spēles, jo man tādas patīk.

    Ja es varētu, jebšu gribētu atļauties, tad turētu mājās PC un spēlētu arī tur, bet kopumā konsole man personīgi dod lielāku vērtību pēdējos gados, un es negribu strādāt vairāk, lai iekrātu lieku štuku kompim :D

    Reinis Rozitis
    17.05.2023 18:30
    Reply to  REALAIS

    p.s. par dzelžiem un “pēcapkalpošanas maksu” gan neprecīzi izteicos, jo nu Intel ar saviem ‘Sapphire Rapids’ ir pierādījis, ka var arī delžus ar “subscription” servisu tirgot vēlāk ..

    Last edited 10 months ago by Reinis Rozitis
    x_faili
    15.05.2023 12:06

    Nintendo, jo tur var spēlēt “Super Mario”.

    And-so
    15.05.2023 18:23

    Virsraksts – “Activision atklāj, ka ieņēmumi no datorspēlēm pārsniedz ieņēmumus no konsoļu versijām”
    Pirmā rindkopa – “Videospēļu izstrādātāja Activision finanšu rezultāti atklājuši, ka pēdējo desmit gadu laikā reto reizi pārdošanas apjomi no datorspēlēm ir pārsnieguši ieņēmumus no konsoļu versijām.”

    Pretējas nozīmes, maldinošs virsraksts ! Pasaule apstāsies griezties, ja tas netiks izlabots! :D
    Principā jau pofig, bet nedaudz mulsinoši .. un pieļauju, ka nedaudz dzeltenās preses stils.

    Kursors.lv
    15.05.2023 19:42
    Reply to  And-so

    Viss pareizi. Tā kā mēs parasti informējam par tehnoloģiju jomas aktualitātēm, tad šī ir aktualitāte – datoru spēļu versijas ienes vairāk naudas nekā to konsoļu versijas. Varbūt tā ir tendence un turpmāk šis tikai pieņemsies spēkā. Laiks rādīs.

    Einis
    16.05.2023 09:47

    Es vispār nevaru saprast kā kaut kādus shooterus vai RPG var paspēlēt uz konsoles… nu vajag to peli!

    Krotow
    16.05.2023 15:34
    Reply to  Einis

    Arī stratēģijas kur +/- precīzi jāapvelk laukums un jāiebaksta tur tajā punktā. Geimpads kā džoistika aizstājējs ir pieņemams. Kā “auto stūres” aizstājējs jau mazāk. Taču citur… paldies, ar peli un klaviatūru būs ātrāk un efektīvāk.

    Nedaudz humora par tēmu
    https://www.youtube.com/watch?v=0Mjz6j_CUzA

    Reklāma