Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU sacentīsies jaunie robotikas un elektronikas talanti

    Jaunākie raksti

    Spraigas robotu sacensības un jauno elektronikas talantu mērošanās spēkiem norisināsies sestdien, 13. maijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, Zunda krastmalā 10, kur plkst. 10.00 sāksies Latvijas Robotikas čempionāta noslēguma posms un «Elektronikas diena 2023». Sacensībās elektronikas un robotikas zināšanas un praktiskās iemaņas demonstrēs Latvijas skolēni, un dalība tajās ir bez maksas, bet pasākumu rīko RTU sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju (LETERA) un Valsts izglītības satura centru.

    Latvijas Robotikas čempionāta noslēguma posmā jaunieši sacentīsies, ringā sūtot pašu izgatavotos robotus. Sacensības notiks 14 disciplīnās piemēram, «LEGO Sumo», «iRobot Sumo», «Līnijsekošana», «LEGO Folkrace», «Freestyle», «Folkrace», «Makeblock izaicinājums».

    Reklāma

    Savukārt tradicionālajā bērnu un jauniešu elektronikas konkursā «Jaunais elektroniķis 2023» dalībniekiem no dotajām detaļām būs jāsalodē elektroniska vadības shēma, kas jāintegrē mobilā telefona dzesētāja/lādētāja maketā.

    «Elektronika, robotika, automātika ir perspektīvas jomas, kuru ietekmi tautsaimniecībā un cilvēku labklājībā izjūtam jau šodien un kuras būs dominējošās nākotnē, tāpēc mums kā zinātnes universitātei ir svarīgi jauno paaudzi jau no mazām dienām ieinteresēt inženierzinātnēs un rosināt pašiem izmēģināt roku elektronikas ierīču radīšanā, jo tā mēs audzinām mūsu jaunos studentus, kuri vēlāk pārtaps par zinātniekiem un uzņēmējiem,» saka RTU rektors Tālis Juhna.

    Līdztekus minētajām aktivitātēm Elektronikas dienā varēs iepazīties arī ar Latvijas elektronikas un elektrotehnikas nozares vadošajiem uzņēmumiem, savukārt skolotāji profesionālās kompetences pilnveides seminārā varēs iepazīties ar aktualitātēm nozarē.

    «Kā kaķim iebarot tableti? Jeb bērnos radīt interesi par fiziku, matemātiku un pārējiem dabaszinātņu priekšmetiem? Roboti, sacensības un praktisku uzdevumu risināšana jautrā un neformālā gaisotnē ir viens no ceļiem. Pasākums pulcēs skolēnus, viņu vecākus un arī dabaszinātņu skolotājus. Kāpēc to vajag? Izlasiet Tāļa Juhnas citātu,» norāda LETERA prezidents Normunds Bergs.

    Elektronikas diena tiek rīkota, lai bērniem un jauniešiem popularizētu elektronikas nozari un vairotu skolēnu interesi par inženierzinātnēm, pilnveidotu bērnu un jauniešu tehniskās zināšanas un prasmes, sniegtu iespēju bērniem un jauniešiem pārbaudīt savas prasmes elektronikas un robotikas jomā, veicinātu tehniskās jaunrades pulciņu un vispārizglītojošo skolu skolotāju profesionālo pilnveidi, sadarbību un pieredzes apmaiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma