Web Analytics
More
    Reklāma

    “LinkedIn” atlaiž 700 darbiniekus un slēdz savu darba meklēšanas lietotni Ķīnā

    Jaunākie raksti

    2021. gada beigās “Microsoft” pieņēma lēmumu slēgt sev piederošā profesionālā sociālā tīkla “LinkedIn” Ķīnas versiju. Uzņēmums šo lēmumu toreiz pamatoja ar to, ka sociālais tīkls Ķīnā saskaras ar salīdzinoši daudz sarežģītāku darbības vidi un lielākām satura atbilstības prasībām. Tā vietā tika izveidots Ķīnas tirgum pielāgotāks darba meklēšanas risinājums “InCareer”, kuru nu plānots slēgt. Papildus tam “LinkedIn” arī paziņojis, ka atlaidīs vairāk nekā 700 darbinieku.

    “LinkedIn” paziņojis, ka tuvākajā laikā atlaidīs 716 darbiniekus, kas ir 3,5% no kompānijas globālā darbaspēka, šādā veidā kļūstot par jaunāko tehnoloģiju uzņēmumu, kas īsteno darbinieku masveida atlaišanu. “LinkedIn” izpilddirektors Raiens Roslanskis uzsver, ka darba vietu skaita samazināšana ir daļa no uzņēmuma biznesa stratēģijas maiņas, ko noteikušas gan izmaiņas klientu uzvedībā, gan lēnāks ieņēmumu pieaugums. Tomēr viss nav tik slikti, kā rādās. Roslanskis paziņojis, ka “LinkedIn” jau pavisam drīz publicēs darba sludinājumus uz vairāk nekā 250 pozīcijām dažādās nodaļās.

    Reklāma

    Kas attiecas uz darba meklēšanas lietotni “InCareer”, tās darbība Ķīnā tiks pakāpeniski pārtraukta līdz 9. augustam. Šāds lēmums pieņemts, jo “InCareer” “saskārās ar sīvu konkurenci un izaicinošu makroekonomisko klimatu”. Līdz ar to darbu zaudēs daļa “LinkedIn” Ķīnas darbinieku, kuri darbojās produktu, inženierijas, kā arī pārdošanas un mārketinga nodaļās. Te gan precīzi nav zināms, cik darbinieku varētu atlaist.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma