Web Analytics
More
    Reklāma

    Līdz šī gada beigām Ķīnā vairs nebūs pieejams sociālais tīkls “Linkedin”

    Jaunākie raksti

    “Microsoft” vakar, 14. oktobrī, nāca klajā ar vēsti, ka līdz šī gada beigām slēgs sev piederošā profesionālā sociālā tīkla “Linkedin” Ķīnas versiju, kas bija aktīva kopš 2014. gada. Lēmumu aiziet no Ķīnas tirgus “Linkedin” pieņēmis pēc tam, kad vairāki ASV akadēmiķi un žurnālisti sūdzējušies par to, ka viņu profili bloķēti sociālā tīkla Ķīnas versijā.

    Savā paziņojumā “Linkedin” norādījis, ka, lai gan palīdzējis ķīniešiem atrast darbu un sniedzis citas finanses uzlabojošas iespējas, sociālais tīkls Ķīnā saskaras ar salīdzinoši daudz sarežģītāku darbības vidi un lielākām satura atbilstības prasībām. “The Wall Street Journal” ziņojis, ka Ķīnas valdība martā likusi “Microsoft” piestrādāt pie satura un pielāgot to valsts prasībām. Kopš tā laika spriedze starp Ķīnu un “Microsoft”, “Linkedin” tikai pieaugusi, tāpēc arī pieņemts lēmums aiziet.

    Reklāma

    Vienlaikus “Microsoft” neatstās Ķīnu pilnīgi bešā. Tiek ziņots, ka uzņēmums strādā pie Ķīnas prasībām pielāgotākas profesionālās saziņas lietotnes “InJobs”, kurā gan nebūs ziņu plūsma, gan arī nevarēs dalīties ar ierakstiem vai rakstiem.

    Būtiski, ka šī nav vienīgā reize, kad tehnoloģiju gigantiem rodas problēmas ar Ķīnu, un tikpat ticams, ka šādas situācijas sagaidāmas arī nākotnē. Piemēram, 2009. gads palicis atmiņā ar to, ka Ķīnā tika bloķētas lietotnes “Twitter” un “Facebook”, un līdz šai dienai iedzīvotāji tās nevar izmantot.

    Jāpiebilst, ka “Linkedin” “Microsoft” īpašumā nokļuva 2016. gadā, kad tehnoloģiju milzis to iegādājās par vairāk nekā 26 miljardiem ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma