Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunākā “Forza Motorsport” būs īpaši pielāgota vājredzīgiem un pat neredzīgiem cilvēkiem

    Jaunākie raksti

    Videospēļu baudīšanu ir grūti iedomāties, ja ir traucēta kāda no cilvēka maņām, taču Turn 10 Studios un Xbox ir radījuši jauno “Forza Motorsport” videospēles versiju, kas būs paredzēta cilvēkiem ar dažādiem funkcionālajiem traucējumiem.

    Šajā reizē īpašs uzsvars likts uz cilvēkiem, kuri ir zaudējuši redzi vai redz ļoti slikti. Tieši vizuālais baudījums ir viens no svarīgākajiem elementiem videospēlēs, taču izstrādātāji pierāda, ka spēļu baudīšanu var pārnest dažādos maņu līmeņos. Tāpat šis ir arī ļoti labs piemērs un žests, kā videospēles padarīt pieejamas dažādiem cilvēkiem.

    Reklāma

    “Forza Motorsport” lielākais ieguvums būs iespēja visu braukšanas pieredzi pārvērst audio skanējumā. Cilvēki, kuri ir akli vai ar ļoti sliktu redzi, saņems braukšanas norādes par trases līkumiem, laiku, kad jāsāk bremzēt vai mašīnas tehnisko stāvokli audio formātā. Šis nebū, kāds speciāls spēles papildinājums, bet gan jau pamatā iekļauti uzstādījumi, padarot šo AAA līmeņa spēli par vienu no pieejamākajām cilvēkiem ar dažādiem traucējumiem.

    Papildu tam ar balss palīdzību varēs izveidot rakstītas ziņas, lai sazinātos ar citiem spēlētājiem čatos vai palūgt atskaņot visu uzrakstīto. Audio formātā tiks atskaņoti visi subtitri, kā arī būs iespējams mainīt to krāsu fonu un kontrastus, lai teksti būtu labāk redzami vājredzīgiem spēlētājiem. Tiks piedāvātas plašas automatizāciju iespējas, lai cilvēki ar mazāk taustiņu palīdzību varētu braukt.

    Pats labākais ir tas, ka jaunākā “Forza Motorsport” daļa ir tapusi kopā ar šādiem cilvēkiem, padarot to īpaši piemēroti viņiem, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. Videospēle gaidāma šajā vasarā Windows datoriem un Xbox Series S/X konsolēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    01.05.2023 18:57

    Kā cilvēks, kurš bērnībā/jaunībā ir skatījies autosportu gan klātienē, gan TV ekrānā un kurš ikdienā patstāvīgi pārvietojas pa ielām, dzirdot visu to šausmīgo rūkoņu, nemaz nevēlos kaut ko tādu baudīt vēl izklaides nolūkos. Spēļu konsoles man nav un nav pārliecības, ka to spēli var vadīt ar datora taustiņiem, tāpēc tas laikam nebūs priekš manis, varbūt interesantāka pieredze tā varētu būt kopš agras bērnības pilnīgi neredzīgiem jauniešiem.

    Krotow
    02.05.2023 09:13
    Reply to  Mārtiņš

    Nabadziņš. Brauc dzīvot uz laukiem kur rūks tikai kaimiņa traktors.

    Autosporta spēļu ziedu laiki, kad iespēja jebkuram “vadīt” auto trasē bija jaunums un draņķīgas grafikas nepilnības drīzāk palīdzēja, jo nenovērsa uzmanību no trases, jau ir pagātnē. Taču šīm spēlēm joprojām ir savs stabils fanu kontingents. Tiesa nav ne jausmas, kā tur kaut ko varēs vadīt neredzīgie.

    Mārtiņš
    02.05.2023 11:29
    Reply to  Krotow

    Tieši laukos bez sava auto ir grūti dzīvot, lai tiktu uz veikalu vai pie ārsta, bet tajos laukos, kur ir autobusu satiksme, līdzās ir arī lielā šoseja ar visu rūkoņu un bez gājēju pārejām ar skaņas signāliem. Tā ka būs tev jāpiecieš mani tepat pilsētā.

    Reklāma