Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford F-150 Lightning elektriskais pikaps būs pieejams Eiropā, pirmie to saņems klienti Norvēģijā

    Jaunākie raksti

    Ford elektriskais pikaps F-150 Lightning ceļos uz Atlantijas okeāna Eiropas krastu un nākamgad sasniegs pirmos klientus mūsu pasaules daļā – kā pirmie pie šī auto tiks Ford klienti Norvēģijā. Kā skaidro Ford, tā ir atbilde “milzīgam klientu pieprasījumam” pēc šī auto. “Ford strādāju jau 25 gadus, taču šajā laikā neesmu redzējis līdzīgu pieprasījumu, kā tas ir ar šo mašīnu. Ir klienti, kuri burtiski nāk, klauvē pie durvīm un pieprasa, lai mēs šo mašīnu sagādājam Norvēģijā,” saka Ford Norvēģijas struktūrvienības izpilddirektors Pērs Gunars Bergs.

    Uz Norvēģiju ceļos F-150 Lightning Lariat Launch Edition versija, taču diezin vai pie auto tiks visi gribētāji – uz Norvēģiju tiks nosūtīts ierobežots automašīnu skaits. Auto būs aprīkots ar 98kWh bateriju jeb “Standard Range” sistēmu. Šajā gadījumā nav zināms nobraukums ar vienu uzlādi mums ierastajā WLTP ciklā, taču, izmantojot ASV EPA ciklu, ar to būtu jāpietiek 386 kilometriem.

    ASV šī konkrētā versija ir aprīkota ar diviem elektromotoriem, tātad pilnpiedziņu. Sistēma attīsta 452 zirgspēku jaudu un 1050Nm lielu griezes momentu. “Extended Range” izpildījumā šis auto var attīstīt līdz pat 580 zirgspēkiem – šajā versijā mašīna aprīkota ar 131kWh ietilpīgu bateriju un EPA ciklā auto veic vairāk nekā 500 kilometrus ar vienu uzlādi. Ford gan nav informējis, ka šī versija tiktu plānota Norvēģijai.

    Mašīna tiks tirgota vairāk nekā 70 Ford oficiālajos dīlercentros visā Norvēģijā. Visi šie centri ir pilnībā sagatavoti, lai apkalpotu un nodrošinātu šīs mašīnas ar visu tām nepieciešamo. Mašīnas tiks piegādātas nākamgad, bet cena būs augsta – aptuveni 110 tūkstoši eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.04.2023 12:03

    Amerikā pikapi ir populāri, jo nodokļu politikas dēļ nereti ir lētāki par parastiem sedaniem. Eiropā nebūs tāds pikapu veiksmes stāsts kā Amerikā!

    Elektriķis
    21.04.2023 17:11
    Reply to  Skābene

    Eiropā ir tāda valsts Latvija. Redzu kā vietējie mežinieki sacenšās ar spozmi. Topā tagad ir RAM. Iedomājos ka šis te varētu būt nākamais pakāpiens. Protams ka vēlāk nāks Cybertrak, bet tas mums tālā nākotnē.

    Kartupelis3
    21.04.2023 13:09

    Prices for the 2023 F-150 Lightning start at $55,974 for the Pro trim, plus a destination charge.

    Neticās, ka tik milzīgā cenu atšķirība iespējama.. 2x..

    Kursors.lv
    21.04.2023 13:11
    Reply to  Kartupelis3

    Tevis norādītajās ASV cenās ir iekļauts štata nodoklis?

    REALAIS
    21.04.2023 15:18
    Reply to  Kartupelis3

    Varbūt nevajag salīdzināt divus dažādus modeļus, lai nebūtu jāuzbur drāma. Amerikā šis modelis sākas no 77 000$ bez nodokļiem. Un kopumā Amerikā mašīnas maksā lētāk, nemaz nerunājot, ka nodokļu sistēma ir pavisam cita.

    Andris
    22.04.2023 07:46

    Pirms pirkt tagad GM un Ford, amerikāņu, nu un vispār jaunās mašīnas, lasiet kādiem noteikumiem jūs piekrītat. Uz kādas adatas jūs tiekat uzsēdināti. Tagad daudzi autoražotāji jau lej biksēs aiz prieka par jauniem trendiem kad dažādas lietas tiek uzliktas uz mēneša maksas. Vai jaunie GM (vai Forda – neatceros) patenti kas ļauj attālināti aizdzit tavu auto atpakaļ pie viņiem, ja tu esi izlaidis maksājumus. Un pirms “pareizi” bļauj ka nevajag izlaist – sistēmās notiek kļūdas – daudz. Ja neesi saskāries, lej biksēs aiz prieka. Vai “teslas” kas skatās ko tu dari salonā un pēctam ņirgājas, pārsūtot viens otram.
    Jautrības netrūks tuvākajā laikā ar jauniem auto. Labo veco.

    svimart
    22.04.2023 22:49
    Reply to  Andris

    kāpēc būtu jāizlaiž maksājumi?

    Reklāma