Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple HomePod skaļrunis beidzot spēs sadzirdēt dūmu detektora trauksmes signālu

    Jaunākie raksti

    Janvāra vidū tika izziņots Apple otrās paaudzes viedais skaļrunis HomePod. Tajā brīdī īpaši tika izcelta skaņas uztveršanas iespēja, kas HomePod ļaus noteikt, vai ir ieslēdzies dūmu detektors, un par to ziņot īpašnieka piesaistītajam iPhone. Taču tikai tagad šī funkcionalitāte sākusi oficiāli darboties.

    Jaunā drošības iespēja tiks panākta pateicoties vienmēr ieslēgtajiem mikrofoniem HomePod un HomePod mini iekārtās. Tas nozīmē, ka nav nepieciešams iegādāties kādu ļoti modernu un viedu dūmu detektoru, bet Apple viedie skaļruņi dzirdot citas drošības iekārtas skaņas, spēs nosūtīt paziņojumu lietotāja iPhone. Visi skaņas ieraksti tiek apstrādāti pašā ierīcē, līdz ar to tiek nodrošināta datu drošība.

    Šeit runa nav tikai par dūmu detektoriem, bet skaņas atpazīšana var tikt izmantota arī citām atbalstāmajām ierīcēm. Piemēram, ir iespējams izveidot algoritmu, ka, sadzirdot dūmu detektoru, automātiski tiks nosūtīts video ieraksts, ja telpā ir kamera.

    Lai ieslēgtu skaņas atpazīšanas funkcionalitāti, nepieciešams doties uz Home lietotnes uzstādījumu sadaļu, bet pēc tam atvērt Safety & Security sadaļu. Protams, būs nepieciešams HomePod jaunākais atjauninājums. Šī funkcionalitāte būs īpaši noderīga, atrodoties ārpus mājām, vai arī tiem, kuriem jau ir esošie ne viedie dūmu detektori.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma