Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija nopietni apsver izmantot biometrisko novērošanu Parīzes olimpisko spēļu laikā

    Jaunākie raksti

    Esam jau rakstījuši, ka Eiropas Parlaments (EP) vēlas ierobežot mākslīgā intelekta izmantošanu, tostarp publiskās vietās aizliegt ievākt biometriskos datus. Kamēr aizliegums nav stājies spēkā, Francijas parlamenta deputāti nobalsojuši par mākslīgajā intelektā (MI) balstītas novērošanas sistēmas izmantošanu Parīzes olimpisko spēļu laikā nākamgad, 2024. gadā. Norādīts, ka risinājumu izmantotu drošības nolūkos, proti, lai fiksētu aizdomīgu uzvedību publiskās telpās.

    Aizvadītajā nedēļā Francijas parlaments nobalsoja par MI balstītas, automatizētas novērošanas sistēmas izmantošanu Olimpisko spēļu laikā. Šis priekšlikums gan tika vērtēts visai pretrunīgi, 40 deputātiem pret to iebilstot un pat nosodot. Tiesa, pagaidām nav teikts, vai tas stāsies spēkā – par to vēl jālemj tiesībaizsargājošām iestādēm.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka ES pirms apmēram diviem gadiem ierosināja MI likumu, kas domāts mākslīgā intelekta izmantošanas regulēšanai. Tajā ir ietverts aizliegums izmantot “reāllaika” attālinātas biometriskās identifikācijas sistēmas publiskās vietās tiesībaizsardzības nolūkos. Protams, ir pieļaujami izņēmumi, piemēram, noziegumu upuru meklēšana, dzīvības, fiziskās drošības draudu novēršana, noziedznieka identificēšana utml. Būtiski, ka par šo likumu joprojām notiek diskusijas ar ES institūcijām, kuras sarežģī gan atšķirīgās nostājas, gan MI jomas straujā attīstība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma