Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība apsver mākslīgā intelekta ierobežošanu publiskajā telpā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība (ES), iespējams, apsver ierobežot mākslīgā intelekta izmantošanu. Kāda nopludināta projekta priekšlikumā ES pauž stingru nostāju attiecībā uz atsevišķiem mākslīga intelekta pielietojumiem, piemēram, masveida cilvēku novērošana, kā arī indivīdu, uzņēmumu un valdības pārstāvju rīcības uzraudzīšana.

    Ja konkrētais priekšlikums tiktu pieņemts, tas parādīs būtiskas atšķirības ES un tādu lielvalstu kā Ķīna un ASV uzskatos un rīcībā mākslīgā intelekta izmantošanā. Plānots, ka atsevišķos gadījumos mākslīgā intelekta sistēmas tiktu uzraudzītas pēc līdzīgas sistēmas  kā strādā ES digitālā privātuma regulējums.

    Reklāma

    Daži no iespējamajiem rīcības plāniem ietver to, ka dalībvalstīm būtu jāizveido novērtēšanas padomes, kas izskatīs un apstiprinās augsta riska mākslīgā intelekta sistēmas. Savukārt uzņēmumiem, kuri izstrādā vai pārdod aizliegtu mākslīgā intelekta programmatūru Eiropas Savienībā, var tikt uzlikts naudas sods līdz pat 4% no globālajiem ieņēmumiem.

    Saskaņā ar šo projektu būs aizliegtas mākslīgā intelekta sistēmas, kas izseko personas fiziskajā vidē vai apkopo datus no citiem avotiem. Būs vajadzīgas īpašas atļaujas sejas atpazīšanas un citu biometrijas risinājumu izmantošanā publiskajā telpā. Tāpat jāuzstāda paziņojumi, kas brīdinās personu, ja tā nonākusi saskarē ar mākslīgā intelekta sistēmu.  Nepieciešama jauna veida uzraudzība augsta riska mākslīgā intelekta sistēmām, kā arī citas izmaiņas. Par tām ES politikas veidotāji oficiāli paziņos 21. aprīlī.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma