Web Analytics
More
    Reklāma

    “Disney” likvidē savu metaversa nodaļu un kopumā atlaidīs 7000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Pirms gada daudzi lielie uzņēmumi paziņoja par savu iesaisti metaversā un jauniem projektiem fiziskās un digitālās pasaules apvienošanai. Viens no tādiem bija arī “Disney”, kas metaversa elementus vēlējās ienest savā atrakciju parkā, kā arī radīt savu digitālo pasauli “Disney Metaverse”. Taču šķiet, ka pēc gada uzņēmumam ir zudusi interese par metaversu, ko pierāda paziņojums par “Disney” metaversa nodaļas slēgšanu.

    Līdz ar metaversa nodaļas slēgšanu uzņēmums atlaidīs visus ap 50 darbiniekus, kuri tur strādāja. “Disney” norāda, ka tā esot daļa no plašāka uzņēmuma pārstrukturēšanas procesa. Bijušais “Disney” izpilddirektors Bobs Čapeks, kurš savu amatu atstāja 2022. gada novembrī, pauda optimismu, kad runa bija par metaversu un norādīja, ka “Disney” vajadzētu izcelties fiziskās un digitālās pasaules miksēšanā. Tiesa, arī pašreizējais “Disney” vadītājs Bobs Aigers licis noprast, ka saredz nākotni metaversā, taču šķiet, ka uzņēmums šajā jomā šobrīd nav pārāk ieinteresēts.

    Reklāma

    Gluži kā lielai daļai citu uzņēmumu arī “Disney” ir bažas par ekonomikas lejupslīdi, tāpēc lēmis par labu izmaksu samazinājumam, fokusam uz peļņu nesošākiem projektiem, kā arī darbinieku atlaišanu. Uzņēmums jau paziņojis, ka kopumā trīs kārtās plāno atlaist 7000 darbinieku. Pirmā no tām uzsākta jau šonedēļ, kad no darba atbrīvos visus metaversa nodaļā strādājošos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    30.03.2023 13:44

    Da labi :|

    Reklāma