Web Analytics
More
    Reklāma

    “Gigafactory Berlin” beidzot sasniedz mērķi – 5000 saražotas mašīnas nedēļā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla rūpnīca Berlīnē beidzot sasniegusi izvirzīto ražošanas mērķi – rūpnīcā nedēļas laikā izdevies saražot 5000 mašīnas nedēļā. Šāds apjoms parasti tiek uzstādīts kā pirmais lielais mērķis, darbu sākot jaunai Tesla rūpnīcai. Tesla par sasniegto mērķi informējusi savā “Twitter” kontā. Ražošana Vācijā norit nu jau ilgāk nekā gadu.

    Sākotnēji Tesla plāni paredzēja, ka šādu ražošanas jaudu bija jāsasniedz līdz 2022. gada beigām, taču dažādas problēmas piegādes ķēdēs un uz ražošanas līnijas to liedza paveikt iecerētajā termiņā. Ražotājs ir veicis izmaiņas un pieslīpējis dažādas nianses, tā rezultātā rūpnīcas darbiniekiem spējot saražot vairāk mašīnu.

    Ja Vācijā varēs noturēt šādu tempu, tad ik gadu Tesla tur var saražot 250 tūkstošus auto, kas paredzēti Eiropas tirgum. Tā kā ir sasniegts šis mērķis un Model Y ražošana norit vēlamajā apjomā, tiek izteiktas prognozes, ka Berlīnē varētu uzsākt vēl kāda modeļa ražošanu. Šajā kontekstā visbiežāk tiek piesaukts Model 3, taču Tesla šo jautājumu nav komentējusi ļoti sen un šobrīd tās visas ir tikai spekulācijas.

    Tesla pirms kāda laika iesniegusi pieteikumu Vācijas varasiestādēm, kas paredz palielināt ražošanas apjomu līdz pat 1 miljonam auto gadā. Tesla gan būs jāsaņem daudz un dažādas atļaujas, lai ražotājs varētu paplašināt rūpnīcu un palielināt apjomus. Ņemot vērā sākotnējo Tesla pieredzi ar Vācijas birokrātiju, kā arī dažādiem protestiem, tad tas nesolās būt viegls uzdevums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vigo
    28.03.2023 23:42

    Loti “zalji”.

    Reklāma