Web Analytics
More
    Reklāma

    Amerikāņiem pērn internetā izkrāpti 10,3 miljardi dolāru

    Jaunākie raksti

    Izmantojot dažādas krāpniecības metodes, iedzīvotājiem Latvijā ik mēnesi tiek izkrāpts ap miljons eiro. Salīdzinoši aktīvi krāpnieki uzdarbojas internetā, kas ir novērots ne tikai Latvijā, bet arī citviet, piemēram, ASV. Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) rīcībā esošie dati apliecina, ka pērn ASV strauji auguši interneta krāpniecības apmēri, no iedzīvotājiem izvilinot kopumā 10,3 miljardus ASV dolāru.

    FIB ziņo, ka iedzīvotāji ASV 2022. gadā iesnieguši vairāk nekā 800 000 sūdzību par krāpniecību internetā. Lai gan iesniegumu bijis mazāk nekā gadu iepriekš, izkrāptā summa krietni pārsniegusi 2021. gada apmērus, kad izkrāpti 6,9 miljardi dolāru.

    Reklāma

    Shēmas, ar kuru palīdzību krāpnieki pērn internetā izvilinājuši visvairāk naudas, saistītas ar ieguldījumu izkrāpšanu. Šādā veidā kopumā izkrāpti 3,3 miljardi dolāru. Nav grūti uzminēt, ka lielākie cietēji bijuši kriptovalūtu turētāji. Izmantojot ieguldījumu izkrāpšanas shēmas, ļaundari tiem pērn izmānījuši līdzekļus 2,6 miljardu dolāru apmērā.

    Tikmēr izplatītākais interneta krāpniecības veids pērn ASV palicis nemainīgs, un tā ir pikšķerēšana. FIB rīcībā ir vairāk nekā 300 000 iesniegumu par naudas izmānīšanu šādā veidā. Tomēr izkrāptā summa bijusi salīdzinoši neliela un pārsniedza 52 miljonus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma