Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija veido aliansi pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu 2035. gadā

    Jaunākie raksti

    Vācija kopā ar vēl virkni Eiropas Savienības valstīm veido aliansi, kas iestājas pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu jaunās automašīnās no 2035. gada. Šis piedāvājums aizliegt iekšdedzes dzinēju lietošanu jaunās mašīnās strauji virzījās cauri Eiropas Savienības institūciju gaiteņiem, taču, tuvojoties procesa beigām, piedāvājums sastapies ar nopietnu pretestību.

    Vācijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Polijas, Rumānijas un Ungārijas par transporta nozari atbildīgie ministri nedēļas ievadā aizvadīja tikšanos, lai apspriestu iespējamās izmaiņas likumprojektā. Vācijas transporta ministrs Folkers Visings izteicies, ka Eiropas Savienības izteiktajā piedāvājumā nepieciešamas steidzamas izmaiņas.

    Visings skaidro, ka Vācija un pārējās valstis ir skeptiskas par iespējām atteikties no iekšdedzes dzinēju lietošanas jaunās mašīnās. Minētās valstis vēlas, lai arī pēc 2035. gada tiktu atļauta iekšdedzes dzinēju lietošana, izmantojot sintētisku, CO2 neitrālu degvielu. Pie šādas degvielas izstrādes strādā Porsche, bet viņi nebūt nav vienīgie.

    “Aizliegt iekšdedzes dzinēju, ja tas var strādāt klimatneitrālā veidā, mūsuprāt, nav pareizā pieeja šim jautājumam,” skaidro Visings.

    No lielajiem vācu autoražotājiem Volkswagen, Audi, Opel un Mercedes jau ir paziņojuši laiku, kad tie atteiksies no iekšdedzes dzinējiem savās automašīnās. Visi ražotāji to sola izdarīt vēl līdz 2035. gadam. Porsche un BMW nav bijuši tik kategoriski, bet arī viņi palielina elektroauto piedāvājumu, tiesa, gan Porsche, gan BMW strādā pie dažādiem risinājumiem, visas kārtis neliekot tikai uz vienu tehnoloģiju. Porsche attīsta sintētiskās degvielas, BMW strādā pie ūdeņraža degvielas šūnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nā ču
    15.03.2023 22:07

    Nav mums tik daudz elektrības,lai visas pasaules mašīnas pabarotu. Jāsadzīvo būs visiem auto tipiem.

    Skābene
    16.03.2023 08:48

    Vācieši jau šoziem izjuta uz savas ādas mājas uzlādes ierobežojumus, jo infrastruktūra nevelk EV uzlādi un siltumsūkņa apkuri vienlaicīgi! Acīmredzot sākotnējais plāns bija braukt ar EV, bet atstāt veco labo gāzes katlu siltumam! Krievija ieviesa korekcijas sākotnējā plānā! :)

    Krotow
    16.03.2023 22:25
    Reply to  Skābene

    Karš ieviesa korekcijas, tas tiesa. Paskatīsimies uz desmitgades beigām, kad enerģijas ražošana būs pārkartojusies.

    Edgars
    18.03.2023 04:49

    Principā ja bmw nesabojās saviem auto dizainu, tad viņiem būs lielas perspektīvas, ja reiz strādā pie ūdeņraža šūnām! Pārējiem arī bija jāiet šajā virzienā!

    Reklāma