Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV senatori mudina “Meta” neatvērt pusaudžiem VR platformu “Horizon Worlds”

    Jaunākie raksti

    Pirms mēneša rakstījām par “Meta” plāniem jau martā atvērt piekļuvi virtuālās realitātes (VR) platformai “Horizon Worlds” 13 līdz 17 gadus veciem pusaudžiem. Galvenais mērķis tam bija palielināt lietotāju skaitu un kopējo aktivitāti, kas šajā platformā joprojām ir diezgan zema. Taču nu “Meta” saskārusies ar pretestību no ASV senatoru puses, kuri uzskata, ka “Horizon Worlds” atvēršana pusaudžiem ir ļoti nepārdomāts solis un var kaitēt privātumam un drošībai.

    Demokrāti Eds Merkijs un Ričards Blūmentāls ir mudinājuši “Meta” vadītāju Marku Zakerbergu pārtraukt plānus atvērt piekļuvi “Horizon Worlds” lietotājiem, kuri jaunāki par 18 gadiem. Senatori uzskata, ka “Meta” nespēj nodrošināt bērnu un pusaudžu privātumu un datu drošību savos pakalpojumos. Tāpat arī parādās arvien jauni pierādījumi, ka jauniem lietotājiem metaversa vidē tiek izteikti dažādi draudi.

    Reklāma

    Pamatojot savu viedokli, senatori atsaucās uz vairākiem gadījumiem, kad, izmantojot “Meta” pakalpojumus, ticis apdraudēts tieši jaunu lietotāju privātums, kā arī nodarīts kaitējums viņu mentālajai veselībai. Kā vienu no piemēriem var minēt paša “Meta” 2021. gadā publicēto ziņojumu, kurā atklāts, ka “Instagram” nodara kaitējumu daudziem pusaudžiem, īpaši meitenēm, kuras tikušas iebiedētas un grauts viņu pašvērtējums. Tāpat senatori atsaukušies uz “Common Sense Media” pētījumu, kas informē, ka VR briļļu izmantošana jauniem cilvēkiem var izraisīt sliktu dūšu, acu nogurumu, kā arī ietekmēt privātumu.

    Atbildot uz šiem izteikumiem, “Meta” norādījusi, ka tās piedāvātās “Quest” VR brilles esot piemērotas izmantošanai no 13 gadu vecuma, tāpēc arī tikai normāli, ka piekļuve “Horizon Worlds” tiek atvērta arī pusaudžiem. Pagaidām gan platformu joprojām var izmantot tikai lietotāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. “Meta” arī ziņo, ka janvārī “Horizon Worlds” aktīvo lietotāju skaits bijis ap 200 000. Līdz jūnija beigām uzņēmums plāno piesaistīt pusmiljonu, bet līdz gada beigām jau miljonu lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    08.03.2023 16:11

    Labi ka vr brilles neaizsegtu visas acis, bet izskatitos ka parastas brilles vai saulesbrilles un butu vienkarsak no tam atslegties.

    Reklāma