Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” pusaudžiem automātiski ierobežos video skatīšanās ilgumu

    Jaunākie raksti

    Jāsaka, ka “TikTok” pēdējā laikā nav veicies diez ko labi. Sakarā ar bažām par kiberuzbrukumiem un to, ka lietotāju dati var nonākt Ķīnas rokās, “TikTok” lietotne aizliegta no ASV, Eiropas Komisijas, kā arī Kanādas valdības izdotajām ierīcēm. Taču, kamēr tā nav aizliegta pavisam, jāturpina aktīvi uzlabot. Tapis zināms, ka “TikTok” informējis par jauniem iestatījumiem, kas paredzēti, lai ierobežotu lietotnes izmantošanu pusaudžu vidū.

    Nav noslēpums, ka “TikTok” īpaši aktīvi izmanto pusaudži un jaunieši. Šajā gadījumā aktīvi nozīmē vairākas stundas dienā. Tāpēc uzņēmums nolēmis ierobežot lietotnes izmantošanu. Tuvākajās nedēļās ikvienam “TikTok” lietotājam, kurš jaunāks par 18 gadiem, automātiski tiks piemērots 60 minūšu ekrāna laika ierobežojums. Tiem, kuri sasniegs šo ierobežojumu, būs jāievada piekļuves kods, lai turpinātu izmantot lietotni. Lietotāji var arī pavisam izslēgt šo funkciju, taču, ja to dara un pavada “TikTok” vairāk nekā 100 minūtes dienā, viņiem tiks lūgts iestatīt jaunu ekrāna laika ierobežojumu.

    Reklāma

    “TikTok” arī norāda, ka šiem lietotājiem ik nedēļu tiks nosūtīts paziņojums, kurā būs informācija par lietotnes izmantošanas laiku. Uzņēmums uzsver, ka vēlas, lai lietotāji šādā veidā apzinās, cik daudz laika pavada lietotnē un pieņemtu lēmumu par “TikTok” pavadītā laika ilgumu ikdienā.

    Būtiski, ka 60 minūšu laika ierobežojums attieksies arī uz bērniem, kuri jaunāki par 13 gadiem. Šajā gadījumā, ja tiks sasniegts ekrāna laika ierobežojums, bērna vecākiem vai aizbildnim būs iespēja pagarināt lietotnes izmantošanas laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bukerbrod
    03.03.2023 03:02

    Tādu mēslu nevaidzētu vispār

    Pēča
    03.03.2023 09:28

    Kur problēma 8 gadīgam bērnam reģistrējot jaunu kontu norādīt 18 vai 30 gadu vecumu? Nav jau ta ka ir jāiesūta ID karte ka šo vecumu apstiprina…

    Un šī sērga turpina dzīvot, jeb bērni/tīņi/jauniesi turpina pavadīt tajā 3..4 un pat 6h+ dienā.

    Krotow
    03.03.2023 10:29
    Reply to  Pēča

    Varēja to x-u globāli nobloķēt. Pie reizes aizvērtu barotavu visādām glorijām.

    Cukurins
    03.03.2023 11:03

    Kuram tie video vispār var interesēt? Stulbības un nekas vairāk.

    TopStar
    03.03.2023 16:12

    Toksisks un piesārņojošs saturs tai TikTok. 🤮

    Kristaps
    05.03.2023 08:59

    Ir jau arī tajā visā pozitīvs saturs. Atkarībā, ko tu vēlies skatīties. Bija vienu brīdi pašam bija tā lietotne – daļa čīkstēja, ka tiekot kaut kāds propagandas materiāls rādīts, kamēr es vienkārši vispār viņu neredzēju. Līdzīgi kā ar YouTube algoritmiem – ‘nolaiko’ kaut ko kvalitatīvu un turpmāk tev tiks piegādāts tikai kvalitatīvs saturs. Ne visus sūdus ir jāskatās un ‘jālaiko’.

    bobis
    09.03.2023 10:20

    Pietika ar 60 sekundem lai saprastu ka neka interesanta nav, vienigi klips kur radija paleninajuma padomju savienibas karti, kas pamazam zaude.

    Reklāma