Web Analytics
More
    Reklāma

    “Xiaomi” prezentē elegantas un vieglas “Wireless AR Glass Discovery Edition” papildinātās realitātes brilles

    Jaunākie raksti

    Barselonā notiekošā “Mobile World Congress 2023” ietvaros elektronikas ražotājs “Xiaomi” prezentējis vairākas lielākas un mazākas ierīces sākot no austiņām un telefoniem līdz elektriskajam skūterim. Vienlaikus uzņēmums pieteicis konkurenci “Meta” un “Apple” jaunā nišā, prezentējot papildinātās realitātes (augmented reality – AR) brilles “Wireless AR Glass Discovery Edition”.

    Pēc skata “Xiaomi” jaunās brilles ir diezgan elegantas, kompaktas un bez liekiem elementiem. To pierāda arī ierīces svars, kas sasniedz vien 126 gramus. Uzņēmums pats norāda, ka “Wireless AR Glass Discovery Edition” būs elegants veids, kā savienot digitālo un fizisko pasauli.

    Reklāma

    Runājot par tehnisko specifikāciju, būtiski pieminēt, ka “Xiaomi” šajās brillēs iestrādājis “Snapdragon XR2 Gen 1” procesoru, kāds ir arī “Meta Quest Pro” AR brillēs. Tāpat ierīcē iebūvēti MicroLED ekrāni ar maksimālo spilgtumu 1200 niti. Vēl viena lieta, ko varēs novērtēt – brillēs izmantotas elektrohromiskās lēcas, kas pielāgosies dažādiem apgaismojuma apstākļiem un atvieglos skatīšanos. Pie šī jāpiemin, ka būs pieejams arī pilnīgs aptumšošanas režīms, kas nodrošinās ieskaujošu pieredzi. Liela uzmanība likta arī uz žestu valodu, kas lietotājam šādā veidā ļaus pārslēgties un mijiedarboties ar objektiem.

    Pagaidām gan ierīce atrodas tikai prototipa stadijā, kas nozīmē, ka uzņēmums tās darbībā var vēl ko pamainīt. Tāpat nav nekādas informācijas par briļļu cenu un pieejamību. Tomēr, ņemot vērā “Xiaomi” jaunu tālruņu cenas, gribas domāt, ka “Wireless AR Glass Discovery Edition” nebūs nekāds lētais prieks. Domājams, ka tās maksās dārgāk par 1500 USD, kas ir cena “Meta Quest Pro” AR brillēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ainis
    06.03.2023 17:55

    redzēju tās brilles 🤣 man atgādināja bērnību, kad pirmo reizi aizgāju uz cirku un klaunam bij tieši tādas pārspīlēti lielas brilles sarkanā krāsā…. pagaidām tā tehnoloģija nav baudāma.

    Reklāma