Web Analytics
More
    Reklāma

    Cenšoties samazināt izmaksas, arī “Ericsson” plāno masveida darbinieku atlaišanu

    Jaunākie raksti

    Šī gada pirmajos divos mēnešos jau virkne lielo tehnoloģiju uzņēmumu paziņojuši vai jau īstenojuši plānus par masveida darbinieku atlaišanu. Viens no izplatītākajiem iemesliem ir bažas par ekonomisko situāciju un vēlme samazināt izmaksas. Līdzīgu iemeslu dēļ šādu lēmumu pieņēmis arī telekomunikāciju iekārtu ražotājs “Ericsson”, kas plāno atlaist 8500 darbiniekus.

    Kompānijā globāli kopumā strādā vairāk nekā 105 000 darbinieku, taču līdz šim tik apjomīgu masveida atlaišanu nav īstenojis neviens telekomunikāciju uzņēmums. Salīdzinoši ļoti daudz, precīzāk, 1400 darba vietas tiks likvidētas tieši Zviedrijā, kur uzņēmums dibināts un kur arī atrodas tā galvenais birojs. Taču sagaidāms, ka masveida atlaišana visvairāk ietekmēs Ziemeļamerikas birojus.

    Ņemot vērā bažas par gaidāmo ekonomikas lejupslīdi un iespējamo krīzi, “Ericsson” pērnā gada decembrī paziņoja, ka līdz 2023. gada beigām samazinās izmaksas par 9 miljardiem kronu jeb ap 880 miljoniem ASV dolāru, jo dažos tirgos, tostarp Ziemeļamerikā, samazinās pieprasījums. “Ericsson” izpilddirektors Borje Ekholms (Borje Ekholm) šajā ziņā norādījis, ka uzņēmuma pienākums esot aizlāpīt šos robus budžetā, lai saglabātu konkurētspēju, kas acīmredzot tiek risināts uz darbaspēka samazināšanas rēķina.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    27.02.2023 08:51

    Pirmais uzstādījums esot par brīvprātīgu aiziešanu. Piem. Tiem, kam Zviedrijā tūlīt, tūlīt būs jāiet pensijā, palikuši līdz 3 gadi, topot tāds dīls – varot iet pensijā un prom no Ēriksona tagad un kādas tur iemaksas saglabāšoties. Precīzākas ziņas sekos… ;)

    Reklāma